Breaking News

Ανεβαίνει χρόνο με χρόνο η Λάρνακα στις τουριστικές αφίξεις


Χρονιά ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το 2017 για τη Λάρνακα, ενώ το 2018 θα κλείσει με μικρή αύξηση

 

Χρονιά ρεκόρ για τις αφίξεις τουριστών ήταν το 2017 για τη πόλη και Επαρχία Λάρνακας, ενώ αναμένεται ότι το 2018 θα κλείσει με μικρή αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, εκτιμά η ΕΤΑΠ.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης είπε ότι «το 2017 αποτέλεσε για τη Λάρνακα χρονιά ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, αφού η επαρχία προσέλκυσε 438.252 ξένους επισκέπτες, ποσοστό που ανέρχεται στο 12% των παγκύπριων τουριστικών αφίξεων. Για πρώτη φορά η επαρχία Λάρνακας ανήλθε στην τρίτη θέση σε αριθμό τουριστικών αφίξεων μετά την Πάφο και την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι «οι αφίξεις τουριστών στην Επαρχία Λάρνακας για το 2013 ήταν 223.702 και το μερίδιό της 9,3%» προσθέτοντας πως «σε μόνο τέσσερα χρόνια η Λάρνακα κατάφερε να διπλασιάσει τις αφίξεις της και να αυξήσει και το μερίδιό της. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί τα στατιστικά στοιχεία για το 2018 σε επαρχιακό επίπεδο, εντούτοις υπολογίζεται ότι η χρονιά για τη Λάρνακα θα κλείσει με μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος».

Οσον αφορά τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ είπε πως «φέτος λειτούργησαν τα ξενοδοχεία Radisson Blu και LeBay καθώς και το Frangiorgio το οποίο αναβαθμίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, διπλασιάζοντας τις κλίνες του. Ταυτόχρονα υπάρχουν τουλάχιστον 10 νέες αιτήσεις για ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία υπολογίζεται να λειτουργήσουν τα επόμενα τρία χρόνια».

Είπε ακόμα ότι «εντός του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία Samirana Boutique Hotel στην πλατεία Ερμού, το Q Boutique Hotel στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, το Solaar Hotel στη Βορόκληνη, ενώ το πρώην Princess θα ανακαινιστεί πλήρως προσθέτοντας νέα δωμάτια και θα μετατραπεί σε Radisson Beach Resort».

Ο κ. Λευκαρίτης αναφέρθηκε και στα έργα με τα οποία εμπλουτίστηκαν παραλίες της Λάρνακας και έγιναν από την ΕΤΑΠ Λάρνακας σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και της εικόνας των παραλιών της πόλης.

Αυτή τη βδομάδα, σημείωσε «ολοκληρώθηκε η φύτευση 200 φοινικόδεντρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Πύλας και Βορόκληνης, στην παραλία της οδού Τάσου Μητσόπουλου, στον Φάρο στα Περβόλια και στην παραλία αετοσανίδων στους Σοφτάδες. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας, η ενίσχυση του πρασίνου και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά κυρίως ταυτότητας για τις παραλίες της Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «σε παραλία της Βορόκληνης κατασκευάστηκε ένα άρτιας υποδομής γήπεδο beach volley & beach tennis. Το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές παγκυπρίως, αφού έχει τοποθετηθεί εξαιρετικής ποιότητας άμμος που δεν σηκώνει σκόνη, γεωύφασμα στην υποδομή, πυλώνες με εύκολη μετατροπή από beach tennis σε beach volley και αντίστροφα και αγωνιστικό φιλέ κατάλληλο και για τα δύο αθλήματα».

Σε παραλιακούς πεζόδρομους της Βορόκληνης και των Περβολιών τοποθετήθηκαν τέσσερα υπαίθρια γυμναστήρια με όργανα υψηλών προδιαγραφών, ενώ πολύ σύντομα τέτοια γυμναστήρια θα αποκτήσουν η παραλία Μακένζυ και η πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη στην παραλία Γιαννάδες τοποθετήθηκαν τέσσερις συνθέσεις παιγνιδιών παραλίας, ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί αντίστοιχη υποδομή στο Μακένζυ, στην Καστέλα και στην παραλία έναντι των ξενοδοχείων της οδού Τάσου Μητσόπουλου.

Οσον αφορά τη διαφημιστική καμπάνια της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ είπε πως «η καμπάνια υπό τον τίτλο “They Always Come Back” προγραμματίζεται να συνεχίσει και εντός του 2019. Η συγκεκριμένη καμπάνια αποτυπώνεται σε όλα τα μέσα προβολής της ΕΤΑΠ Λάρνακας, δηλαδή σε φυλλάδια, πανό, στην ιστοσελίδα, στα web-banners, στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο και σε photobooths στην πόλη».

Εξήγησε ότι στην καμπάνια προστέθηκε «νέο διαφημιστικό σποτ που με  ανθρωποκεντρική προσέγγιση μεταφέρει στην οθόνη το διαχρονικό δέσιμο του τουρίστα της Λάρνακας με τον προορισμό. To βίντεο δημιουργήθηκε από την Zedem Media που εδρεύει στη Λάρνακα, οι παραγωγοί της οποίας επεδίωξαν να παρουσιάσουν τη Λάρνακα όπως την βλέπουν, την αισθάνονται και την βιώνουν τόσο οι ίδιοι ως δημιουργοί όσο και οι τουρίστες που την επισκέπτονται».

Ο κ. Λευκαρίτης σημείωσε επίσης ότι «το slogan “They Always Come Back” συνοδεύεται πάντα από το κυρίως σύμβολο που είναι τα φλαμίνγκο και τα οποία πάντα επιστρέφουν στη Λάρνακα, όπως και ο ταξιδιώτης. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται και το γεγονός ότι η Λάρνακα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επαναλαμβανόμενων τουριστών από όλες τις παραλιακές πόλεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%».

Είπε επίσης ότι «με τη δημιουργία του υφάλου και της ύπαρξης του φημισμένου ναυαγίου «Ζηνοβία», η Λάρνακα θα καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης».

ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »