Breaking News

ΑνΑΔ: Καλεί επιχειρήσεις να προσλάβουν δικαιούχους ΕΕΕ


Το πρώτο κάλεσμα που έγινε πέρσι στις επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις/οργανισμούς στο σχέδιο παροχής κινήτρων για την πρόσληψη δικαιούχων ΕΕΕ σε συνδυασμό με τρίμηνη κατάρτιση μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής Υπηρεσίας Κατάρτισης Πανίκος Λασέττας, οι οργανισμοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον την πρώτη φορά ήταν λίγοι. «Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε περισσότερη προβολή στο σχέδιο, το οποίο τροποποιήσαμε ελαφρώς, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας να επαναδραστηριοποιηθούν».

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός ημερών.

Να αναφέρουμε ότι για την περίοδο της δωδεκάμηνης απασχόλησης του δικαιούχου ΕΕΕ, η επιχείρηση/οργανισμός μπορεί να διεκδικήσει από το Τμήμα Εργασίας επιδότηση μέχρι 60% του μισθολογικού κόστους του δικαιούχου ΕΕΕ, με ανώτατο όριο €6.000.

Σημειώνεται τέλος ότι οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση στην 1η Πρόσκληση (από τις 15/11/2016 μέχρι τις 31/3/2017) για το μέρος του Σχεδίου που αφορά την Τρίμηνη κατάρτιση, θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση καθώς ενδέχεται να έχουν διαφοροποιηθεί οι ανάγκες στελέχωσης της επιχείρησης/ οργανισμού τους.

Πηγή: philenews.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »