Breaking News

Αλλάζουν τα δεδομένα σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες


Πηγή από: Alphanews.live

Aεροπορικές εταιρείες: Ετοιμάζονται οι νέες πολιτικές ασφαλείας

 

Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο ετοιμάζονται για την επανέναρξη της νέας κατάστασης πραγμάτων που θα ακολουθήσει των οδηγιών από τις κυβερνήσεις για επαναλειτουργία των αεροδρομίων. Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οι αεροπορικοί κολοσσοί ήδη ετοιμάζουν τις νέες πολιτικές τους που είναι σε πλήρη συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά τον κόσμο και με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για τον Covid-19.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν σιγά-σιγά οι πρώτες πτήσεις.

Η εταιρεία JetBlue ανακοίνωσε ότι οι αεροσυνοδοί θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα από την 1η Μαϊου. Στο ίδιο πνεύμα και η American Airlines η οποία ανακοίνωσε πως θα δίνει αντισηπτικά μαντηλάκια, τζελ αλλά και μάσκες στους πελάτες της.

Η United Airlines ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκες. Άλλαξε επίσης την πολιτική της για να μειώσει στο ελάχιστο τις επαφές εισάγοντας προ-πακεταρισμένα γεύματα και σφραγισμένα ποτά. Επιπλέον εφαρμόζονται νέες πολιτικές αναφορικά με τις διαδικασίες επιβίβασης και τον καθορισμό των θέσεων των επιβατών, προωθώντας τη φιλοσοφία της κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός των πτήσεων.

Η Delta Air Lines απαιτεί επίσης από τους εργαζόμενους της να φοράνε μάσκα ή κάλυμμα προσώπου σε όλες τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρείται απόσταση δύο μέτρων. Ενθαρρύνει επίσης όλους τους πελάτες της να φοράνε μάσκες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα πωλητήρια εισιτηρίων, τις πύλες εισόδου και πριν την επιβίβαση στα αεροσκάφη. Επίσης μειώνει τον αριθμό επιβατών σε κάθε πτήση, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να επιβιβάζονται ανά 10 άτομα.

Στην περίπτωση της American Airlines προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις εντός των αεροσκαφών, δεν θα επιτρέπουν σε επιβάτες να κάθονται στο 50% των ενδιάμεσων θέσεων εντός του αεροσκάφους.

Στα αεροδρόμια αναμένεται πως θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις προς τους επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις και να μην μαζεύονται σε μεγάλους αριθμούς.

Η Air Canada θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης του Καναδά που λένε ότι όλοι οι επιβάτες οι οποίοι πετούν από ή προς τον Καναδά, ή απλά κάνουν στάση, θα πρέπει να φοράνε μάσκες ή μαντήλι που να καλύπτει το στόμα και τη μύτη.

Στην Ευρώπη η γαλλική εταιρεία Air France αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η πλειοψηφία των πτήσεων της από εδώ και στο εξής δεν θα γεμίζει ώστε να τηρούνται κάποιες αποστάσεις.

Σε περιπτώσεις αναφέρει που η αποστασιοποίηση δεν είναι εφικτή, τα πληρώματα θα δίνουν μάσκες στην είσοδο του αεροσκάφους σε επιβάτες οι οποίοι δεν έχουν μαζί τους.

Η KLM αναφέρει ότι οι αεροσυνοδοί θα φοράνε μάσκες αλλά και γάντια ωστόσο δεν διευκρινίζει τι θα γίνεται με τους επιβάτες.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι πτήσεις το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι τις συνηθίσαμε. Οι επιβάτες αλλά και οι εταιρείες θα κληθούν να πειθαρχήσουν σε μια σειρά από μέτρα ώστε να περιοριστεί στο βαθμό του δυνατού η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

5463456534



Κύριες Ειδήσεις





Translate »