Αιτήσεις για δημοσίους που θέλουν να αφυπηρετήσουν


Όσοι ενδιαφέρονται να αφυπηρετήσουν από τη δημόσια υπηρεσία κάνοντας χρήση των τροποποιητικών νόμων που ψήφισε η Βουλή θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνητικές υπηρεσίας.

 

Ενημερώνοντας για την νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, ενημερώνει για την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα η νομοθεσία περί συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει ότι οι επηρεαζόμενοι που θα επιλέξουν να αξιοποιήσουν το παρεχόμενο κίνητρο, θα έχουν την ευχέρεια να το δηλώσουν εντός 45 ημερολογιακών ημερών (12 Απριλίου 2020) από την ημερομηνία έναρξης του νόμου.

Η ημερομηνία αφυπηρέτησης των υπαλλήλων που θα αξιοποιήσουν το εν λόγω μέτρο δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη της 31ης Αυγούστου 2020. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι θα επιλέξουν να αφυπηρετήσουν πρόωρα έχουν υποχρέωση όπως συνεχίσουν να υπηρετούν μέχρι την 31η Αυγούστου 2020. Η νομοθεσία περιλαμβάνει ειδική ρύθμιση που είναι μέλη της Αστυνομίας τα οποία θα επιλέξουν να υποβάλλουν αίτηση για οικειοθελή πρόωρη αφυπηρέτηση.

Η ρύθμιση διαλαμβάνει ότι εάν πρόσωπα που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία προσωπικού έχουν κατά το χρόνο έγκρισης της αίτησης τους άδεια ανάπαυσης σε πίστη τους η οποία λαμβανομένη συνολικά θα ξεπερνούσε την 31η Αυγούστου 2020, αυτοί θα πρέπει να λάβουν την εν λόγω άδεια συνολικά και όχι τμηματικά, αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης τους.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »