Breaking News

Αεροπορική αραβικών συμφερόντων «φλερτάρει» το Λάρνακα – Αθήνα


Ψάχνουν λύση στο Υπουργείο Μεταφορών για τις «τιμές φωτιά» των αεροπορικών στη συγκεκριμένη διαδρομή.

 

 

Λύση στο τεράστιο ζήτημα της αύξησης της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων για την αεροπορική γραμμή Ελλάδας και Κύπρου και συγκεκριμένα για το Αθήνα – Λάρνακα ψάχνουν από κοινού Κυβέρνηση και φορείς του τουρισμού. Την ίδια ώρα, γίνονται συζητήσεις για να εισχωρήσει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο μεγάλη αεροπορική εταιρεία που αναπόφευκτα θα ασκήσει πιέσεις στις τιμές των εταιρειών που καλύπτουν τη διαδρομή.

Η εταιρεία που ενδιαφέρεται να καλύψει το δρομολόγιο όπως πληροφορείται η «Κ» είναι αραβικών συμφερόντων και με πλούσιο βιογραφικό.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου θα προεδρεύσει σύσκεψης στο υπουργείο, για θέματα που αφορούν την αεροπορική συνδεσιμότητα και τα αεροπορικά ναύλα την Παρασκευή το μεσημέρι, με στόχο να συζητηθεί σε πρώτη στάδιο πως θα αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η συνάντηση, όπως διαρρέει, έγινε με πρωτοβουλία της Υπουργού για να εξεταστούν μέτρα τα οποία να αντιμετωπίζουν την μόνιμη πλέον αύξηση των τιμών των εισιτηρίων για τη διαδρομή Ελλάδας – Κύπρου που ξεκίνησαν από την παύση της αυτής από την TUS Airways, αλλά και κορυφώθηκε με το άτακτο κλείσιμο της Cobalt Air στα μέσα Οκτωβρίου. Από τότε, οι τιμές των εισιτηρίων για το Λάρνακα – Αθήνα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ενώ υπήρχε η αντίληψη πως τις τιμές θα τις «διορθώσει η αγορά», δεν έχει γίνει καμία αλλαγή.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στη συνάντηση κλήθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας και του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου, Hermes Airports, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ).

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »