Έρχεται μεγάλη ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο Μαζωτού


Πηγή: philenews.com

Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή για μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της κοινότητας του Μαζωτού από την  YJ CYPRUS Group.

Πρόκειται για μία εταιρεία που ανήκει στην Singapore Universal Financial Investment Co. Pte Ltd, η οποία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής €600 εκατ. στην Κύπρο, σε έργα όπως το Aphrodite Plaza Apartments by Finikoudes Beach, Ammati Beach Garden, Emerald Bay Mansion και Meneou Apartments.

Το προτεινόμενο έργο αφορά μετατροπή τεμαχίων σε ένα οικόπεδο το οποίο θα αποτελείται από 100 οικιστικά τεμάχια και την κατασκευή έργων υποδομής (οδικό δίκτυο, δίκτυο άρδευσης, δικτύου ομβρίων, δίκτυο τηλεπικοινωνιών, δίκτυο ηλεκτροδότησης, χώρο πρασίνου, παραλιακό πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης).

Ο κύριος του έργου προτίθεται να ανεγείρει περίπου 100 οικίες και βιολογικό σταθμό επεξεργασίας αστικών λυμάτων για εξυπηρέτηση των κατοικιών, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες.

Τα τεμάχια έχουν συνολικό εμβαδό 87.823 τ.μ.

 

Οι χώροι του Προτεινόμενου Έργου και η έκταση που θα καταλαμβάνουν είναι οι πιο κάτω:

– Χώροι δημόσιου Πρασίνου: 8.269 τ.μ.

– Χώρος Κοινοτικού εξοπλισμού: 2.481τ.μ.

– Δημόσιοι δρόμοι: 2.897 τ.μ

– Δημόσιοι Πεζόδρομοι : 2.233 τ.μ.

– Σύνολο δημόσιων δρόμων και Πεζόδρομων: 5.130 τ.μ.

-Εμβαδό του υπό δημιουργία οικοπέδου: 71.738 τ.μ.

– Χώρος στάθμευσης εντός Δημόσιου Πρασίνου 835 τ.μ.

– Υποσταθμοί ΑΗΚ: 1 (8,5*4,5 m)

– Κατασκευή Χωμάτινου Καναλιού Ομβρίων για διατήρηση υφιστάμενου μη εγγεγραμμένου υδατορέματος, σύμφωνα με την Υδρολογική και Υδραυλική Μελέτη.

-Το κανάλι για μήκος 190 μέτρων θα είναι ανοικτό και θα είναι κλειστό κάτω από δρόμους μήκους 65 μέτρων.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »