Breaking News

Άλλες 23 θέσεις Ιατρών για ΤΑΕΠ & Κέντρα Υγείας προκήρυξε ο ΟΚΥΠΥ


Τα απαιτούμενα προσόντα και καθήκοντα, ο μισθός και τα ωφελήματα-Πότε λήγει η περίοδος υποβολής αιτήσεων

Με γνώμονα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια συνεπείας της υποστελέχωσης βασικών τμημάτων, όπως παραδείγματος χάριν στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ)ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) προχώρησε χθες (4/10) στην προκήρυξη άλλων 23 θέσεων ιατρών, εκ των οποίων οι 15 για στελέχωση των ΤΑΕΠ και οι 8 αφορούν Προσωπικούς Ιατρούς για στελέχωση Κέντρων Υγείας.

Στελέχωση ΤΑΕΠ
Ειδικότερα, μέσω της πρώτης προκήρυξης ο ΟΚΥΠΥ γνωστοποιεί ότι γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για δεκαπέντε (15) κενές θέσεις Ιατρικού Λειτουργού ΤΑΕΠ, (με Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή Ορθοπεδικής ή Γενικής Χειρουργικής). Οι εν λόγω θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού και προσφέρεται ετήσιος μισθός €57.696,16 που θα καταβάλλεται σε δεκατρείς (13) ισόποσες δόσεις και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία (3) χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα, δε, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ, δίδεται ως κίνητρο 15% αύξηση επί του βασικού μισθού των πιο πάνω θέσεων, καθώς και αμοιβή σχετιζόμενη με την απόδοση που θα αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Επιπρόσθετα θα καταβάλλεται το επίδομα βάρδιας, όπως θα καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, θα καταβάλλεται μηνιαίως επίδομα υπηρεσίας στο ΤΑΕΠ στο ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα στο πλαίσιο των Υπουργικών αποφάσεων.

Οι ανωτέρω θέσεις θα κατανεμηθούν στα Νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ (Λευκωσία 3, Λεμεσός 3, Πάφος 2, Πόλη Χρυσοχούς 2, Λάρνακα 3, Αμμόχωστος 2) ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού.

Απαιτούμενα προσόντα και καθήκοντα
Τα καθήκοντα και ευθύνες των θέσεων είναι:

  • Εκτελεί καθήκοντα σε Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.
  • Τηρεί και υποβάλλει τα απαραίτητα στοιχεία για την εργασία που επιτελεί.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Τονίζεται πως, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του υποχρεούται να συμμορφώνεται προς τις Νομοθετικές/Κανονιστικές, Γενικές ή Ειδικές Διατάξεις, Οδηγίες, Εγκυκλίους και Πρακτικές, όπως αυτές εφαρμόζονται στον Οργανισμό.

Τα απαιτούμενα Προσόντα των θέσεων, εξάλλου, είναι:

  • Οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού ειδικότητας σύμφωνα με τον «περί εγγραφής Ιατρών νόμο (Γενική Ιατρική ή Παθολογία ή Γενική Χειρουργική ή Ορθοπεδική)»,
  • Η κατοχή πιστοποιητικού παρακολούθησης συναφούς εκπαιδευτικού προγράμματος (ATLS, ALS), και/ή προϋπηρεσία σε τμήμα ΤΑΕΠ θα θεωρηθεί πλεονέκτημα
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω θέσεις εδώ.

Προσωπικοί Ιατροί
Επίσης, ο ΟΚΥΠΥ γνωστοποιεί ότι γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για οκτώ (8) κενές θέσεις Προσωπικών Ιατρών, (με Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας) για στελέχωση των Κέντρων Υγείας (ΚΠΦΥ) του Οργανισμού, οι οποίες είναι Πρώτου Διορισμού και για τις οποίες προσφέρεται ετήσιος μισθός €57.696,16 που θα καταβάλλεται σε δεκατρείς (13) ισόποσες δόσεις και μισθοδοτική αύξηση κάθε τρία (3) χρόνια όπως θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα, εξάλλου, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, δίδεται ως κίνητρο 15% αύξηση επί του βασικού μισθού των πιο πάνω θέσεων, καθώς και αμοιβή σχετιζόμενη με την απόδοση που θα αποφασίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ. Επιπλέον, στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας θα καταβάλλεται μηνιαίως επίδομα απομακρυσμένης περιοχής στο ποσό των 500 ευρώ, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα στο πλαίσιο των Υπουργικών αποφάσεων.

Οι ανωτέρω θέσεις θα κατανεμηθούν στα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥΠΥ (Λευκωσία 1, Πάφος 1, Ζώνη Πόλης Χρυσοχούς – Πύργου 1, Λάρνακα 1, Αμμόχωστος 2, Ζώνη Κοφίνου – Λευκάρων 1, Ζώνη Αγρού – Κυπερούντας 1), ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού.

Απαιτούμενα προσόντα και καθήκοντα
Τα καθήκοντα και οι ευθύνες των θέσεων έχουν ως εξής:

  • Εκτελεί καθήκοντα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας σε Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Τηρεί και υποβάλλει τα απαραίτητα στοιχεία για την εργασία που επιτελεί.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Τα απαιτούμενα προσόντα, δε, των θέσεων είναι:

  • Κάτοχος πιστοποιητικού ειδικότητας σύμφωνα με τον περί Εγγραφής Ιατρών Νόμο.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω θέσεις εδώ.

Υποβολή αιτήσεων
Σημειώνεται πως, όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε ειδικό έντυπο που μπορεί να εξασφαλιστεί από την ιστοσελίδα του ΟΚΥπΥ και ακολούθως Πληροφορίες -> Έντυπα ή αποτεινόμενοι στον Οργανισμό στα τηλέφωνα, 22605670, 22605475, 22605734.

Οι αιτητές, θα πρέπει να απευθύνονται στον «Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ)» και να αναφέρουν τον τίτλο της θέσης για την οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα είναι η 25η Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 14:30 μ.μ. Τονίζεται πως, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας όπου εφαρμόζεται.

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »