«Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2018, η Τσιμεντοποιϊα Βασιλικού


Την τιμητική διάκριση «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το έτος 2018, έλαβε η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, στον διαγωνισμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

 

Σε δελτίο Τύπου της Τσιμεντοποιϊας αναφέρεται ότι «η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο και τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Αντώνιος Αντωνίου».

Προστίθεται ότι “η διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει τις περιβαλλοντικές δράσεις και ενέργειες που υλοποιήθηκαν εντός και εκτός των εγκαταστάσεών της εταιρείας, στο πλαίσιο άσκησης της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στις δράσεις συμμετείχε το προσωπικό της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως Κοινότητες, ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς, με βασικό σκοπό τη συνέργεια και ευαισθητοποίηση όλων για ένα καλύτερο αύριο».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «η Τσιμεντοποιία Βασιλικού σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, με βασική επιδίωξη την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις δραστηριότητές της. Η Περιβαλλοντική Πολιτική εφαρμόζεται και παρακολουθείται συνεχώς στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις, υποστηριζόμενη από κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές».

Σημειώνεται ότι ο Παγκύπριος Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ), σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.

 

Πηγή: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »