Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τo πάρκο «Σαλίνα»


Υπογράφηκε συμφωνία για εκμίσθωση κρατικής γης για τη δημιουργία του πάρκου «Σαλίνα» στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την Πέμπτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, η υπογραφή της συμφωνίας εκμίσθωσης για άδεια χρήσης κρατικής γης και συγκεκριμένα του τεμαχίου για τη δημιουργία του Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ». Η Συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Λάρνακας και των εξουσιοδοτημένων Μελών του  Δημοτικού Συμβουλίου».

Προστίθεται ότι «η όλη προσπάθεια εμπίπτει στα  πλαίσια της δημιουργίας και ανακατασκευής νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία  του Δημοτικού Πάρκου «Σαλίνα». Το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες».

Ο σχεδιασμός του έργου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο. Ακόμα θα περιλαμβάνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών».

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης «διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ, λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου και συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και  με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας. Η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής».

Σημειώνεται ότι «κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Ακόμα επιδιώκεται η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με  την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού εξασφάλισε η Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »