Τα υπερπολυτελές Flying Fox ($400 εκ.) του Jeff Bezos (Amazon) στις Φοινικούδες (pics)


Mια έκπληξη επεφύλασσε σήμερα στο κοινό η παραλία των Φοινικούδων καθώς το υπερπολυτελές Mega yacht Flying Fox ιδιοκτησίας του πολυδισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon, Jeff Bezos, βρίσκεται αγκυροβολημένο στην παραλία της πόλης μας.

Το σκάφος το οποίο ανήκει στον 2ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και του οποίου η περιουσία σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του περιοδικού Forbes ανέρχεται στα 205.8 δισεκατομμύρια δολλάρια έχει μήκος 136 μέτρα και θεωρείται το 14ο μεγαλύτερο στον κόσμο.

 

Το υπερπολυτελές σκάφος αξίας 400 εκατομμυρίων δολλαρίων είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των νήσων Cayman και σύμφωνα με τα στοιχεία των διεθνών ιστοσελίδων που ασχολούνται με τα superyachts έχει ετήσια λειτουργικά έξοδα που κυμαίνονται από 25 μέχρι 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το 136 μέτρων Mega yacht έχει δύο ελικοδρόμια και ένα ελικόπτερο πάνω του, τύπου Airbus H155 του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το Flying Fox προσφέρει επίσης στους επισκέπτες του γυμναστήριο, τζακούζι, σπα, πισίνα με γυαλί και εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ καθώς και κινηματογραφικές εγκαταστάσεις. Το γιοτ μπορεί επίσης να φιλοξενήσει 22 επισκέπτες σε 11 καμπίνες, εκ των οποίων η μία είναι κύρια σουίτα και οι 10 είναι VIP σουίτες.

 

 

Tο Flying Fox βρέθηκε στην περιοχή μας αφού τόσο ο Jeff Bezos οσο και ο φίλος του και ιδιοκτήτης της Microsoft, Bill Gates πέρασαν το περασμένο Σαββατοκυρίακο στην πόλη Φετχιγιέ (ή Μάκρη στα ελληνικά), μία παραθαλάσσια πόλη στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ένα μέρος το οποίο αποτελεί τη λεγόμενη «τουρκική ριβιέρα» γιορτάζοντας μαζί με άλλους 50 εκλεκτούς καλεσμένους σε μια ιδιωτική παραλία τα 66α γενέθλια του δεύτερου. Το σκάφος τις προηγούμενες ημέρες έιχε αγκυροβολήσεις στον στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

 

Source: Twitter

 

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »