Στο τελικό στάδιο το Σχέδιο Β’ – Τι έγινε στο Προεδρικό


Να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που θα διατεθεί για να επανεκκινήσει η οικονομία, τόνισε ο κ. Αντωνίου

 

Το σχέδιο Β’ που προσπαθούν να κλείσουν στο υπουργείο οικονομικών για ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτούμενων, βρίσκεται υπό επεξεργασία και όπως όλα δείχνουν αύριο (27/5) θα αποφασιστούν τα μέτρα και θα υπάρξουν οι ανάλογες ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρεύσε της σύσκεψης με εκπροσώπους των ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΛΚ, CIPA και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνισμού, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Μιλώντας στην Brief ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, ο οποίος συμμετείχε στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό για το σχέδιο Β’, μας είπε ότι «ακουστήκαμε για μια ακόμη φορά, ζητήθηκαν οι απόψεις μας, οι προβληματισμοί και οι εισηγήσεις μας, και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη εκτεθεί τα προβλήματα της ΟΕΒ με εισηγήσεις για τα μέτρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να ξέρει από πρώτο χέρι την πραγματική εικόνα.
>>>Διαβάστε ακόμη: Εν αναμονή των νέων μέτρων στήριξης οι επιχειρήσεις<<<

Σε αυτό το στάδιο υπάρχει ικανοποίηση μας είπε στο γεγονός ότι εισακούστηκαν οι εισηγήσεις τους και τώτα ολοκληρώνουν την επεξεργασία των μέτρων και από ότι καταλαβαίνουμε μας είπε, είναι στην επεξεργασία τους, στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσης του πακέτου και κυριάρχα αύριο (27/5) θα αποφασίσουν και θα τα εξαγγείλουν.

Αυτό που αναμένεται μας εξήγησε είναι αφού εξαγγελθούν τα μέτρα, να τα κατανοήσουμε, να καταλάβουμε με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τη μέγιστη αξιοποίηση.

Να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που θα διατεθεί για να επανεκκινήσει η οικονομία, τόνισε ο κ. Αντωνίου.

Επιπλεόν ανάμεσα στα μέτρα που μελετά η Κυβέρνηση και τα οποία συζητήθηκαν και την περασμένη Παρασκευή 22/5 στη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, περιλαμβάνεται η επιδότηση επιτοκίου, ένα μέτρο που, όπως φαίνεται, δεν θα χρειάζεται την έγκριση της Βουλής για να εφαρμοστεί κάτι που επιβεβαίωσε στην Brief o κ. Αντωνίου.

Πάντως και ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι, το plan B της Κυβέρνησης θα περιλαμβάνει τo στοιχείο της επιδότησης επιτοκίου και της απευθείας στήριξης.

Ως προς το ύψος της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίζει έως και το 1,5%, δηλαδή το μισό, σχεδόν, του επιτοκίου που ισχύει σήμερα για παραχώρηση επιχειρηματικών δανείων, ενώ η επιδότηση θα καλύπτει καθαρά και μόνο τις βιώσιμες επιχειρήσεις, όπως άλλωστε προνοούσε και το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις που αποσύρθηκε.

HomeΚύριες Ειδήσεις


Translate »