Πώς απαντά η Cyprus Public Transport στην απεργία των οδηγών στη Λάρνακα


Καμία επίσημη προειδοποίηση δεν είχε η Cyprus Public Transport, σχετικά με την απεργία που διεξάγεται σήμερα από τις συντεχνίες των υπαλλήλων της NPT (Nicosia Public Transport).

Σε σημερινή ανακοίνωση η Cyprus Public Transport θεωρεί ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι «μια τεράστια αδικία» για την ίδια την εταιρεία και προσθέτει ότι «πραγματοποιείται απεργία χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για τα υποτιθέμενα προβλήματα που υπάρχουν».

«Αν όντως υπήρχε καλή θέληση από τις συντεχνίες για λύση των προβλημάτων θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον ένα περιθώριο μιας ή δύο ημερών για να διευκρινιστούν πρώτα τα προβλήματα», προσθέτει.

Επίσης, αναφέρει ότι «αυτή είναι μια απερίσκεπτη ενέργεια από πλευράς των συντεχνιών αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τη ζημιά που προκαλείται στο επιβατικό κοινό, που δεν θα έχει μέσο μετάβασης στην εργασία του».

Η Cyprus Public Transport αναφέρει ότι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, έλαβε από τις συντεχνίες των εργαζομένων της εταιρείας NPT επιστολή, με την οποία ενημέρωναν ότι «οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας θα κατέλθουν σήμερα σε απεργία».

Αναφορικά με τη Λευκωσία, η Cyprus Public Transport αναφέρει ότι «οι μισθοί προς τους εργαζομένους μας καταβλήθηκαν χθες», προσθέτοντας ότι «δεν έχουν λάβει όλοι οι υπάλληλοί μας στα χέρια τους το Payslip με την αναλυτική κατάσταση του καθαρού μισθού και των κρατήσεων/ αποκοπών», ενώ διερωτάται «πώς λοιπόν μπορούν να πουν ότι δεν πληρώνονται πλήρως αν δεν γνωρίζουν τι έχουν πληρωθεί».

Αναφέρει επίσης ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφωνία με τα συνδικάτα σχετικά με τη μισθοδοσία και προσθέτει ότι «αμέσως μετά την πληρωμή των μισθών, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μας είναι στη διάθεση των εργαζομένων για να απαντήσει σε όλες τις αμφιβολίες και ερωτήσεις που τυχόν υπάρχουν».

«Το μόνο θέμα σε εκκρεμότητα είναι αυτό του Ταμείου Προνοίας για το οποίο κι έχουμε ήδη προκαθορισμένη συνάντηση την Τετάρτη για διαμεσολάβηση με το Τμήμα Εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρει και προσθέτει ότι έχει ήδη κοινοποιήσει σε όλους τους υπαλλήλους της ότι είναι ελεύθεροι να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο ταμείο προνοίας των συντεχνιών αν το επιθυμούν.

Προσθέτει ότι η μόνη εκκρεμότητα είναι η νομική διαδικασία για εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτή τη μεταφορά και ότι αυτή η νομική διαδικασία δεν άπτεται σε απόφαση της εταιρείας.

Η Cyprus Public Transport αναφέρει ότι είναι στη διάθεσή των συντεχνιών για να συζητήσουν «με κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας τα προβλήματα, με στόχο να τα επιλύσουμε», ενώ απολογείται στο επιβατικό κοινό για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Πηγή: ΚΥΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »