Νέο πολυώροφο κτήριο στη Λάρνακα


Πηγή: stockwatch.com.cy

Στο μικροσκόπιο της περιβαλλοντικής αρχής, θα τεθεί μελέτη εκτίμησης  των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία πολυώροφου οικιστικού κτιρίου, του «Plus 21», εντός του δήμου Λάρνακας.

Η αίτηση υποβλήθηκε από τις εταιρείες Laday Ltd και  Island Beach Development Ltd.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποσχόμενα αναπτυγμένης περιοχής πλησίον του παραλιακού μετώπου.

Η τοποθεσία εκτέλεσης του έργου βρίσκεται στη συμβολή της οδού Γκαίτε με την οδό Φραντς Σούμπερτ, περίπου 350 μ. ανατολικά της κύριας Αλυκής της Λάρνακας και 800 μ. βόρεια από την ζώνη του αεροδρομίου.

Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία τουριστικών αναπτύξεων και λιγότερο οικιστικών, εμπορικών/ γραφειακών. Παρόλα αυτά η αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην περιοχή. Οι επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον εξετάστηκαν σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά και την τοποθεσία του έργου.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »