Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 η Βουλή


Με 24 ψήφους υπέρ, 29 εναντίον και μηδέν αποχές ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και έντονη παραφιλολογία, η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα απόφαση, παρατείνοντας την αβεβαιότητα για το κράτος εν μέσω πανδημίας.

vouliproypologismos20203

 

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν οι 18 Βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι δύο της Αλληλεγγύης, δύο παρόντες Βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων και οι δύο Βουλευτές του ΕΛΑΜ.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν 29 Βουλευτές, ανάμεσά τους οι 16 Βουλευτές του ΑΚΕΛ, έξι παρόντες Βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις Βουλευτές της ΕΔΕΚ, οι δύο Βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών και η Βουλευτής των «Ανεξάρτητων» Άννα Θεολόγου.

vouliproypologismos20202

Πράσινο με δωδεκατημόριο στις δαπάνες Ιανουαρίου
Εξάλλου, με δωδεκατημόριο εγκρίθηκαν οι κρατικές δαπάνες για τον επερχόμενο Ιανουάριο, με τη Βουλή να εγκρίνει νομοθέτημα για τις δαπάνες του κράτους για τον πρώτο μήνα του 2021, για τον οποίο δεν υπάρχει εγκριμένος προϋπολογισμός.Έπειτα από παράκληση του υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη το θέμα τέθηκε πρώτο στην ψηφοφορία. Το νομοθέτημα ενέκριναν ομόφωνα οι 50 παρόντες βουλευτές.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, με αυτό τον τρόπο θα γίνουν δαπάνες με βάση τις περσινές δαπάνες, αλλά θα είναι μειωμένες σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2021.

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »