Εντείνεται η αγωνία των υπαλλήλων του Συνεργατισμού (BINTEO)


Καίριας σημασίας για την υποβολή των δεσμευτικών προτάσεων αποτελεί η κοστολόγηση και το μέλλον των 2657 υπαλλήλων του Συνεργατισμού.

Την ώρα, που η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας απαντά στα ερωτήματα των επενδυτών όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, η αγωνία των υπαλλήλων για την επόμενη μέρα κορυφώνεται.

Μιλώντας στον Άλφα, ο Διευθυντής Στρατηγικής του Συνεργατισμού Γιάννος Σταυρινίδης ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για το προσωπικό.

Γιάννος Σταυρινίδης, Διευθυντής Στρατηγικής Συνεργατισμού
Δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο συζήτησης για τους υπαλλήλους. Οι επενδυτές τώρα διαμορφώνουν τους όρους τους και ακόμα δεν τους έχουμε δει.

Όσον αφορά τώρα τους αριθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Άλφα, από το 2014 μέχρι και σήμερα είχαμε 576 αποχωρήσεις έναντι 160 προσλήψεων.

Ο αριθμός των υπαλλήλων του Συνεργατισμού μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2018 ήταν 2657 με τον μέσο ετήσιο μισθό να ανέρχεται στις €28.000.

Παράλληλα, αισθητή ήταν η μείωση και των υποκαταστημάτων. Από 360 καταστήματα το 2013, πλέον λειτουργούν 172.

Διάφορα είναι πάντως τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Ένα σενάριο, – αν και απομακρυσμένο- είναι σε σε περίπτωση συγχώνευσης με άλλο ίδρυμα το σύνολο των υπαλλήλων να απορροφηθεί από την τράπεζα που θα αγοράσει το καλό χαρτοφυλάκιο του συνεργατισμού.

Ένα άλλο σενάριο, είναι ένα μέρος τον υπαλλήλων να απορροφηθεί από τον αγοραστή και ένα άλλο μέρος να αποχωρήσει μέσω σχεδίου εθελούσιας εξόδου.

Άλλη μια πιθανότητα εκτός των πιο πάνω είναι μέρος των εργαζομένων να μεταφερθεί και στον φορέα διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων που θα δημιουργηθεί .

Επιπλέον, το θέμα των υπαλλήλων πιθανόν να συζητηθεί εκτενώς σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού επιλεγεί ο επιθυμητός επενδυτής.

Για την εξέλιξη της διαδικασίας ο Γιάννος Σταυρινίδης σημείωσε πως κυλά ομαλά καθώς η παράταση έδωσε ανάσα στους επενδυτές. Παράλληλα τόνισε, ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο προσωπικό μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.Κύριες Ειδήσεις

Translate »