Αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, επίσκεψη του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, του Αντιδημάρχου Λάρνακας και των Επικεφαλείς των Δημοτικών Ομάδων στις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ξενάγηση στο χώρο και η ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kition κ. Πάνο Αλεξάνδρου ο οποίος επεξήγησε την πορεία των προκαταρκτικών εργασιών οι οποίες στην παρούσα φάση βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Σε πάροδο ενός έτους, δηλαδή μέχρι τον Απρίλη του 2022, η διαχείριση θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Κοινοπραξίας από την συνδιαχείριση που γίνεται τώρα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου.
Στη συνέχεια επεξήγησε την πορεία του έργου της ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η οποία διαχωρίζεται σε δυο φάσεις με διάρκεια 5 έως 8 έτη και αντίστοιχα. Η πρώτη φάση αφορά στην ολοκλήρωση της Μαρίνας Λάρνακας η οποία θα περιλαμβάνει yacht club, passengers terminal, μαγαζιά, χώρους εστίασης, οικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, αναπαλαίωση της υφιστάμενης αποβάθρας και θέσεις για 880 σκάφη.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την παράδοση του Λιμανιού, χώρους στάθμευσης για 3,500 αυτοκίνητα, διαπλάτυνση του χώρου ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί πολλά πλοία ταυτόχρονα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο καρνάγιο της περιοχής το οποίο θα έχει την δυνατότητα να δέχεται για επισκευή πλοία μέχρι 150 μέτρα μήκος.
Αναφορά έγινε και στην προοπτική δημιουργίας τριών Πανεπιστημιακών Μονάδων που αφορούν στους τομείς της υγείας και ξενοδοχειακών.
Ο κ. Αλεξάνδρου επεξήγησε την πράσινη αντίληψη και χαρακτήρα της Κοινοπραξίας από την οποία διέπεται η κατασκευή και η υλοποίηση του έργου. Επεξήγησε την οικολογική προσέγγιση κατά τη διάρκεια όλης της κατασκευής αλλά και όλα όσα λήφθηκαν υπόψην για μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον τόσο κατά την υλοποίηση του όσο και μεταγενέστερα μετά την παράδοση του έργου.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings και ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Αλεξάνδρου για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε η εν λόγω επένδυση να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των κατοίκων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και θα παρέχουν κάθε βοήθεια αφού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Λάρνακας.


Κύριες Ειδήσεις

Translate »