Yπεραγορές ΜETRO: Παρουσίασαν το εταιρικό πρόγραμμα “ΜETRO Better Schools”


Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε την Τρίτη 31/10 στην αίθουσα συνεδριάσεων της υπεραγοράς METRO (Πλατύ), παρουσιάστηκε το  εταιρικό πρόγραμμα στήριξης σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης ‘‘ΜETRO BETTER SCHOOLS”.

Στα πλαίσια των 35 χρόνων λειτουργίας των υπεραγορών στην Κυπριακή αγορά η εταιρεία δείχνει για ακόμη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και δίνει πίσω και στηρίζει μέσω αυτή της ενέργειας τη δημοτική εκπαίδευση.

Μιλώντας κατα τη δημοσιογραφική διάσκεψη η υπεύθυνη Μάρκετινγκ των υπεραγορών ανέφερε:

” Τα METRO κλείνουν φέτος 35 χρόνια λειτουργίας. Ξεκινήσαμε με την πρώτη μας υπεραγορά στην Λάρνακα το 1982, και φτάσαμε μέχρι σήμερα να λειτουργούμε συνολικά 6 υπεραγορές, σε Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό και Παραλίμνι. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, επιλέξαμε να θέσουμε σαν κύριο μέλημά μας τον κόσμο, όχι μόνο ως πελάτες μας, αλλά και ευρύτερα σαν κοινωνία. Για μας, η ευημερία της κυπριακής κοινωνίας, στην οποία και δραστηριοποιούμαστε, είναι πρώτιστης σημασίας και επιδιώκουμε να προσφέρουμε και να συμβάλουμε με την βοήθεια μας εκεί όπου μπορούμε. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου, έχοντας καθημερινή επαφή με τον κόσμο, λόγω της φύσης της εργασίας μας, τον αφουγκραζόμαστε και γνωρίζουμε τις ανάγκες του.

” To πρόγραμμα ”ΜETRO BETTER SCHOOLS” έχει ως κυρίαρχο στόχο να συνδράμει στο έργο των Συνδέσμων Γονέων για βελτίωση και αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού για ένα καλύτερο περιβάλλον εκμάθησης για τα παιδιά.  Στην ενέργεια, πρόσθεσε, συμμετέχουν 60 σχολεία μέσα από τα οποία θα επιλεχθούν από το κοινό 18 που θα λάβουν επιχορήγηση συνολικής αξίας €36,000.

 

 

Aκολουθεί αυτούσιο το δελτίο τύπου

Τα METRO κλείνουν φέτος 35 χρόνια λειτουργίας. Ξεκινήσαμε με την πρώτη μας υπεραγορά στην Λάρνακα το 1982, και φτάσαμε μέχρι σήμερα να λειτουργούμε συνολικά 6 υπεραγορές, σε Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό και Παραλίμνι.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, επιλέξαμε να θέσουμε σαν κύριο μέλημά μας τον κόσμο, όχι μόνο ως πελάτες μας, αλλά και ευρύτερα σαν κοινωνία. Για μας, η ευημερία της κυπριακής κοινωνίας, στην οποία και δραστηριοποιούμαστε, είναι πρώτιστης σημασίας και επιδιώκουμε να προσφέρουμε και να συμβάλουμε με την βοήθεια μας εκεί όπου μπορούμε. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου, έχοντας καθημερινή επαφή με τον κόσμο, λόγω της φύσης της εργασίας μας, τον αφουγκραζόμαστε και γνωρίζουμε τις ανάγκες του.

Θεωρούμε πως τώρα, ήρθε η στιγμή να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο μέλλον των κοινοτήτων μας…τα παιδιά μας.

Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα στήριξης σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης το οποίο ονομάσαμε METRO Better Schools. Το σχέδιο αυτό έχει ως κυρίαρχο στόχο να συνδράμει στο έργο των Συνδέσμων Γονέων για βελτίωση και αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των σχολείων για ένα καλύτερο περιβάλλον εκμάθησης για τα παιδιά. Μέσω του METRO Better Schools θα προσφέρουμε βοήθεια στα σχολεία που ανήκουν στις περιοχές που δραστηριοποιούνται τα METRO και μας στηρίζουν εδώ και 35 χρόνια.

Μιλώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς είδαμε πώς τώρα περισσότερο από ποτέ τα σχολεία μας έχουν ανάγκη ενίσχυσης για αναβάθμιση των υποδομών και εξοπλισμού εκπαίδευσης.

Τα METRΟ θα προσφέρουν συνολικά €36.000 προς ενίσχυση των σχολείων.

Έχουν κληθεί συνολικά ΧΧΧ σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στην ενέργεια ενίσχυσης, μέσω των συνδέσμων γονέων, καθώς και να δηλώσουν ποια έργα έχει ανάγκη το δικό τους σχολείο. Δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 60 σχολεία.

Έχουμε λάβει απαντήσεις όπως ανάγκη για διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, βιντεοπροβολείς και άλλο εξοπλισμό τεχνολογίας, για μουσικά όργανα, για αναβάθμιση γηπέδων και χώρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων και άλλες όμορφες ιδέες όπως δημιουργία βοτανικών κήπων και λαχανόκηπων, κιόσκια με εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου θα απασχολούνται ευχάριστα τα παιδιά τα διαλείμματα τους. Συνολικά θα ενισχυθούν οικονομικά 18 σχολεία.

Δηλαδή, η κάθε υπεραγορά METRO, θα προσφέρει €6.000 σε 3 σχολεία της περιοχής της. Το ποια θα είναι αυτά τα σχολεία και το ποσό που θα λάβουν, θα καθοριστεί από ψηφοφορία του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί ο κόσμος να μπει, να ενημερωθεί ποια είναι τα υποψήφια σχολεία, τι ανάγκες έχει κάθε σχολείο, και να ψηφίσει το σχολείο της προτίμησης του. Τα πρώτα σχολεία στην κατάταξη θα λάβουν €3.000, τα 2α θα λάβουν €2.000 και τα 3α θα λάβουν €1.000, τα οποία είναι υποχρεωμένα να αφιερώσουν το χρηματικό ποσό για διεκπεραίωση του έργου που έχουν δηλώσει.

  • ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε Δελτίο Τύπου.

Θα ακολουθήσουν διαδικασίες εκτέλεσης των έργων τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τα METRO με πλήρη διαφάνεια.

Προσβλέπουμε στην πραγματοποίηση και μελλοντικών ενεργειών μέσω του σχεδίου METRO Better Schools, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης.Κύριες Ειδήσεις

Translate »