Breaking News

To πριν το μετά και η εξέλιξη των εργασιών της αποβάθρας Λάρνακας


Πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023, η επίσημη επίσκεψη στη Μαρίνα Λάρνακας του Υπουργού Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη, του Δημάρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, του Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών κ. Αντώνη Κουτσούλη, μαζί με την ομάδα  επίβλεψης του έργου της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε επιθεώρηση των έργων ανάπλασης της ξύλινης διατηρητέας  ιστορικής αποβάθρας της Λάρνακας και συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων σχεδιασμού, όπως και ο προγραμματισμός της πρώτης φάσης του έργου.

Όπως έχει διαπιστωθεί παρά τις αρχικές καθυστερήσεις που υπήρξαν, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος των εργασιών αναπαλαίωσης και συντήρησης στην ανατολική πλευρά, καθώς επίσης και η συντήρηση του υφιστάμενου γερανού και των δύο φάρων, που βρίσκονται επί της αποβάθρας.

 

ΠΡΙΝ (ΓΕΡΑΝΟΣ)

ΜΕΤΑ (ΓΕΡΑΝΟΣ)

Η Kition Ocean Holdings αναφέρει ότι έχει επίσης ολοκληρωθεί η σημαντική στατική αναβάθμιση κάτω από την αποβάθρα, η οποία έχει αποκατασταθεί και έχουν γίνει πλήρως οι ανάλογοι ελέγχοι. Μετά τους αρχικούς προβληματισμούς που εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών (day cruise operators), η συντήρηση και αναβάθμιση της αποβάθρας, έχει διαχωριστεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις.

Η πρώτη φάση, η οποία έχει ολοκληρωθεί περιλαμβάνει μέρος της στατικής αναβάθμισης, τη συντήρηση των πασσάλων φωτισμού, την αλλαγή διαφόρων φωτιστικών επί της αποβάθρας, την εγκατάσταση συστήματος φωτισμού κάτω από την αποβάθρα και την αναβάθμιση του υφιστάμενου ιστορικού γερανού.

 

ΠΡΙΝ (ΑΠΟΒΑΘΡΑ)

 

ΜΕΤΑ (ΑΠΟΒΑΘΡΑ)

 

 

ΠΡΙΝ (ΦΑΡΟΣ)

 

ΜΕΤΑ (ΦΑΡΟΣ)

 

Παράλληλα με αυτά, έχουν αναβαθμιστεί οι δύο ιστορικοί φάροι, όπως επίσης και η συντήρηση και η αποκατάσταση των υφιστάμενων κιγκλιδωμάτων στα τμήματα Ά και ΄Γ, καθώς και η επιδιόρθωση των υφιστάμενων μεταλλικών και ξύλινων καθισμάτων.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι αντίστοιχες εργασίες στο δεύτερο μέρος της αποβάθρας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αναπαλαίωση του οικήματος του Ναυτίλου, σήμα κατατεθέν για τους Λαρνακείς εδώ και δεκαετίες. Στα σχέδια της διαχειρίστριας εταιρείας είναι η διαμόρφωση του οικήματος του Ναυτίλου.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό με την εξελιξη των εργασιών

   ΠΡΙΝ

 

ΜΕΤΑ

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »