Breaking News

Tι αλλάζει στο κυπριακό Airbnb για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές


Στον αστερισμό του Airbnb κινείται η αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Ο νέος τρόπος ενοικίασης καταλυμάτων έχει ευρέως διαδοθεί ανάμεσα στους νέους κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα αρκετοί να προτιμούν αυτή τη μέθοδο ενοικίασης καταλυμάτων παρά τον πατροπαράδοτο τρόπο.

 

Η Κύπρος πλέον θεσπίζει δια νόμου την λειτουργία των καταλυμάτων αυτών τύπου Airbnb. Η Βουλή την περασμένη Παρασκευή ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου με την οποία ρυθμίζεται η εγγραφή και λειτουργία των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων.

Πλέον όποιος θα θέλει να ενοικιάσει κατάλυμα με τη μέρα θα πρέπει να εγγραφεί σε μητρώο για σκοπούς καταγραφής. Το μητρώο αυτό τίθεται σε ισχύ από την μέρα που θα δημοσιευτεί ο σχετικός νόμος στην εφημερίδα του Κράτους και απ’ εκεί και πέρα υπάρχει μια περίοδος 2 ετών προκειμένου να εγγραφούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ανδρέας Κυπριανού. Ο κ.Κυπριανού τόνισε ότι πλέον θα υπάρχει έλεγχος όπως και στα ξενοδοχεία και μπαίνει πια μια τάξη στην όλη αναρχία που επικρατούσε. Επιπλέον, θεσμοθετείται όπως είπε, η διαδικασία αυτή που είναι πολύ σημαντική για την οικονομία του τόπου.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσαν  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους εξασφάλισε 52 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »