Breaking News

For sale φιλέτα στη δυτική Λάρνακα (photos)


Τεράστιες εκτάσεις γης έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες στη δυτική Λάρνακα, σε περιοχές που προορίζονταν για μεγάλες αναπτύξεις, κυρίως τουριστικές και οικιστικές.

Ζύγι, Κίτι, Μαζωτός, Περβόλια και Μενεού είναι μόνο μερικές από τις περιοχές της Λάρνακας, οι οποίες διαθέτουν φιλέτα γης που προσφέρονται για αναπτύξεις.

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα 12 μεγαλύτερα τεμάχια γης που βρίσκονται στις πιο πάνω περιοχές, με τιμές άνω του €1 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Μαυρόκωστας: Σε survival mode οι μικρές αεροπορικές εταιρείες

Τα συγκεκριμένα τεμάχια γης βρίσκονται στα χέρια των διαχειριστριών ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράππεζας και του πρώην Συνεργατισμού, REMU, APS και Altamira αντίστοιχα, καθώς και στο χαρτοφυλάκιο των Gordian και Delfi.

Διαβάστε ακόμα: Τα πλαστικά που θα απαγορευθούν το 2021

REMU

Τρία τεμάχια στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού €10,2 εκατ.
Τρία παρακείμενα τεμάχια είναι διαθέσιμα προς πώληση κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η συνολική έκτασή τους είναι 189.952 τ.μ.

Τα τεμάχια βρίσκονται στην άκρη του αεροδρομίου, 1,2 χλμ. από το κέντρο του Μενεού και 2,5 χλμ. από την παραλία του Μενεού.

dromolaxia10ekat

Η άμεση περιοχή έχει έντονο αγροτικό χαρακτήρα και αποτελείται κυρίως από αγροτικά τεμάχια για ξηρές καλλιέργειες, ανεκμετάλλευτη γη και διάσπαρτα σπίτια. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι παροχής υπηρεσιών στάθμευσης για ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς και γήπεδα τένις.

Τουριστικά τεμάχια στα Περβόλια – €4,68 εκατ.
Το ακίνητο αποτελείται από δύο οικιστικά / τουριστικά τεμάχια με συνολική έκταση 51.598 τ.μ. στο χωριό Περβόλια.

Βρίσκεται περίπου 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Λάρνακας, 5 χλμ. νοτιοδυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και ένα χιλιόμετρο δυτικά του Φάρου.

pervolia468

Βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά από τον πυρήνα του χωριού και έχει μεγάλη προσβασιμότητα μέσω της παραλιακής λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και απέχει μόλις 110 μέτρα από την παραλία.

 

pervolia4682

 

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις κυρίως με τη μορφή οργανωμένων συγκροτημάτων κατοικιών, διαμερισμάτων και μεζονετών.

Οικιστικό τεμάχιο στα Περβόλια – €2,85 εκατ.
Οικόπεδο με συνολική έκταση 43.598 τ.μ. στο χωριό Περβόλια Λάρνακας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σταδίου στα νότια σύνορά της και έναν ημιτελή ασφαλτοστρωμένο δρόμο στα δυτικά και ανατολικά σύνορά του.

Το ακίνητο εφάπτεται επίσης στο νεκροταφείο και στην εκκλησία του Αγίου Λεοντίου στα νοτιοδυτικά σύνορά του, σε απόσταση 100 μέτρων βορειοανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου της κοινότητας, 350 μέτρα δυτικά του εμπορικού και παραδοσιακού κέντρου της κοινότητας των Περβολιών και περίπου 700 μέτρων βόρεια της παραλίας της περιοχής.

pervolia282

Έχει ορθογώνιο σχήμα με πρόσοψη στην οδό Σταδίου 95 μέτρων. Η επιφάνειά του είναι επίπεδη και ομοιόμορφη.

 

pervolia2822

 

Η άμεση περιοχή έχει έντονο αγροτικό χαρακτήρα και αποτελείται από μόνιμες (ανεξάρτητες και ημιανεξάρτητες κατοικίες) και εξοχικές κατοικίες, καθώς και ανεκμετάλλευτα αγροτεμάχια. Η ευρύτερη περιοχή αποτελείται από τουριστικές αναπτύξεις, εστιατόρια, ταβέρνες κ.λπ. Απολαμβάνει καλή πρόσβαση στις γύρω περιοχές.

Τεμάχιο στους Σοφτάδες – €2,02 εκατ.
Το τεμάχιο βρίσκεται 1,2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του δρόμου Κιτίου – Μαζωτού και μόλις 50 μέτρα βόρεια της πλησιέστερης παραλίας.

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 19.492 τ.μ., έχει ορθογώνιο σχήμα με επίπεδη επιφάνεια και προσφέρει ελκυστική θέα στη θάλασσα.

softades202

Επωφελείται από το 160 μέτρα πρόσοψης δρόμου κατά μήκος των νοτιοανατολικών συνόρων της και συνορεύει με μια δημόσια πράσινη περιοχή κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων της.

 

softades2022

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει μη ανεπτυγμένα οικόπεδα καθώς και ορισμένες οικιστικές αναπτύξεις.

Το ακίνητο έχει τη δυνατότητα να καλυφθεί από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες).

Τεμάχιο στο Μενεού – €1,55 εκατ.
Πρόκειται για τεμάχιο 600 μέτρα από το κέντρο του χωριού Μενεού, 1,8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του αεροδρομίου και 2,5 χλμ από την παραλία.

Το χωράφι διαθέτει επίπεδη επιφάνεια και κανονικό σχήμα στην πλειοψηφία του εκτός από ένα επίμηκες τμήμα που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

meneou1550

Το ακίνητο έχει έκταση 49.092 τ.μ. και εμπίπτει σε τέσσερις διαφορετικές ζώνες σχεδιασμού.

Επωφελείται από την πρόσοψη του δρόμου στην Οδό Αλέξη Παναγούλη (40 μέτρα) στα βορειοδυτικά σύνορα και της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

 

meneou15502

 

Το περιουσιακό στοιχείο καλύπτεται από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες).

Η ευρύτερη περιοχή αποτελείται από περιορισμένο αριθμό οικιστικών μονάδων μέσης ποιότητας και αναπτύξεις εμπορικής χρήσης καθώς και χρησιμοποιημένα οικόπεδα.

Μερίδιο οικοπέδου στο Μενεού – €1,12 εκατ.
Το ακίνητο βρίσκεται στη λεωφόρο Αρχιεπισκοπού Μακαρίου Γ’, δίπλα στο Lidl της περιοχής, 450 μέτρα νότια του Δημοτικού σχολείου Μενεού και 1,8 χλμ νοτιοδυτικά από το αεροδρόμιο.

meneou1125

Έχει έκταση 5.448 τ.μ. (μερίδιο 1816/4925 από συνολικά 14.775 τ.μ.), διαθέτει ορθογώνιο σχήμα με επίπεδη επιφάνεια. Ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο κτήριο χωρίς οικονομική αξία υπάρχει στο οικόπεδο.

Η άμεση περιοχή αποτελείται από οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις και έχει εύκολη πρόσβαση μέσω της λεωφόρου Αρχιεπισκοπού Μακαρίου Γ’.

Το ακίνητο έχει τη δυνατότητα να καλυφθεί από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες).

APS

Τεμάχιο για τουριστική ανάπτυξη στον Μαζωτό – €1,7 εκατ.

mazotos1702

Το τεμάχιο 13.137 τ.μ. εντάσσεται σε τουριστική ζώνη Τ2ε, με μέγιστη πυκνότητα κτηρίου 45%.

 

mazotos170

 

Τεμάχια για ανάπτυξη στα Περβόλια – €1,27 εκατ.
Τα δύο τεμάχια 14.716 τ.μ. (€1 εκατ.) και 4.516 τ.μ. (€270.000)  βρίσκονται περίπου 1 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά του κέντρου του χωριού και στην τουριστική περιοχή της κοινότητας. Επιπλέον, βρίσκονται περίπου 1 χιλιόμετρο βορειοανατολικά του Φάρου.

Το τεμάχιο 846 βρίσκεται περίπου 50 μέτρα βόρεια του παραλιακού δρόμου που συνδέει την κοινότητα των Περβολιών και την περιοχή Φάρου και περίπου 250 μέτρα από τη θάλασσα.

pervolia1270

Σημειώνεται ότι τα ακίνητα έχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της κοινότητας, τη θάλασσα και το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η γύρω περιοχή των ακινήτων χαρακτηρίζεται κυρίως από τουριστικές αναπτύξεις που αποτελούνται από τουριστικά σπίτια και διαμερίσματα, τουριστικές επαύλεις, βίλες υπό κατασκευή, κενά οικόπεδα, ανεκμετάλλευτα οικόπεδα κλπ.

 

pervolia12702

 

Τα δύο συνεχόμενα τεμάχια βρίσκονται κοντά στις απαραίτητες υπηρεσίες όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Τα ακίνητα δεν συνδέονται με κανέναν δημόσιο δρόμο αλλά το ακίνητο με αριθμό 846 βρίσκεται περίπου 60 μέτρα μακριά από τον πλησιέστερο δημόσιο δρόμο.

Τεμάχιο για ανάπτυξη στα Περβόλια – €1,02 εκατ.
Το ακίνητο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των Περβολιών, περίπου 2,1 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου  και περίπου 160 μέτρα βορειοανατολικά της θάλασσας.

pervolia10252

Η άμεση περιοχή χαρακτηρίζεται από τουριστικές και οικιστικές αναπτύξεις.

 

pervolia1025

 

Το τεμάχιο έχει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα με ομοιόμορφη και επίπεδη επιφάνεια και εφάπτεται σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο με πρόσοψη 100 μέτρων.

pervolia10253

ALTAMIRA

Χωράφι στα Περβόλια – €1.650.000
Οικιστικό χωράφι στην Κοινότητα Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας σε απόσταση περί τα 330 μέτρα νοτιοανατολικά του κέντρου της κοινότητας και περί τα 2.2 χλμ βορειοδυτικά του Φάρου Περβολιών.

altamirapervolia

Είναι τοποθετημένο κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, ενώ απολαμβάνει καλές προσβάσεις προς τα γειτονικά χωριά και το αεροδρόμιο.

altamirapervolia2

Επιπλέον, η τουριστική περιοχή Περβολιών και οι παραλίες της περιοχής βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. 

altamirapervolia01

Διαθέτει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επιφάνεια. Διαθέτει επίσης μεγάλη πρόσοψη σε δύο δημόσιους δρόμους.

 

altamirapervolia4

 

Είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για ενιαία οικιστική ανάπτυξη.

GORDIAN

Τεμάχιο στο Ζύγι – €1 εκατ.
Το τεμάχιο βρίσκεται στο χωριό Ζύγι στην Επαρχία Λάρνακας, περίπου 210 μέτρα από την παραλία, 220 μέτρα νότια του δρόμου Ζυγίου – Μαρί και 500 μέτρα βορειοδυτικά της μαρίνας Ζυγίου.

zygi1ekat

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 10.034 τ.μ. και επωφελείται από την πρόσοψη του δρόμου περίπου 122 μέτρα κατά μήκος του ανατολικού ορίου του.

zygi1ekat2

Έχει ορθογώνιο σχήμα και επίπεδη ομοιόμορφη επιφάνεια.

zygi1ekat3

Η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει εξοχικές κατοικίες και κενά χωράφια.

 

zygi1ekat4

 

DELFI

Παραθαλάσσια τεμάχια στον Μαζωτό – €7,73 εκατ.
Τρία συνεχόμενα τεμάχια 38,324 τ.μ. σε μη ανεπτυγμένη παραθαλάσσια και ήσυχη περιοχή 3,1 χιλιόμετρα από τον Μαζωτό.

delfimazotos

Διαθέτουν στενό ορθογώνιο σχήμα και είναι προσβάσιμα από χωματόδρομο.

delfimazotos2

Εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη επιτρέποντας την ανάπτυξη ξενοδοχείων ή επαύλεων για διακοπές.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »