Breaking News

PlanBe: Από νέους για νέους με στόχο να μειωθεί η ανεργία


Με το σλόγκαν “Plan it, Be it”, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός PlanBe με την ίδρυση του το 2014 θέτει ως στόχο να αναπτύξει και να επεκτείνει την επιχειρηματικότητα στους νέους μέσα από τα προγράμματα Erasmus+. Ο οργανισμός είναι μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο ως πλήρες μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας της Κύπρου.

Τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού μετά από δική τους εμπειρία από το σχέδιο ανταλλαγής νέων Erasmus+ με σκοπό να προωθήσει την πληροφόρηση και τη δράση των νέων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκτώντας έτσι εργασιακή και ακαδημαϊκή εμπειρία.

Τα προγράμματα Erasmus+ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις ανταλλαγές νέων (youth exchanges) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (training courses). Και στις 2 κατηγορίες η εκπαίδευση γίνεται με την μη τυπική μάθηση σε διάφορες θεματολογίες, μεταξύ άλλων: ανεργία, επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσφυγες, εθελοντισμός. Στα προγράμματα αυτά δίνεται προτεραιότητα για συμμετοχή σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες είτε γιατί είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είτε γιατί ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές είτε αντιμετωπίζουν.

Οι νέοι μέσα από τα προγράμματα αυτά ανταλλάζουν ιδέες, γνώσεις, κάνουν γνωριμίες και δημιουργούν δεσμούς επιστρέφοντας πίσω στην Κύπρο με εμπειρίες και έτοιμοι να εργαστούν. Μέχρι στιγμής, το PlanBe συμμετείχε ως εταίρος σε 73 Erasmus+ προγράμματα στο εξωτερικό εξασφαλίζοντας 234 θέσεις για Κύπριους συμμετέχοντες ενώ ταυτόχρονα υλοποίησε 8 Erasmus+ προγράμματα στην Κύπρο, φιλοξενώντας συνολικά 210 συμμετέχοντες από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες όπως Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία κ.α.

Μελλοντικά, το PlanBe στοχέυει να εμπλακεί περισσότερο σε ευρωπαϊκά θέματα, προσφέροντας έτσι ακόμη παραπάνω ευκαιρίες σε νέους της Κύπρου να ανελιθούν προσωπικά και επαγγελματικά.

Official page: PlanBe

Πηγή: inbusiness.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »