Park Avenue: Το νέο πολυώροφο κτήριο της Λάρνακας στην ενορία Χρυσοπολίτισσας


Το Τμήμα Περιβάλλοντος κοινοποίησε σήμερα τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία πολυώροφου κτιρίου, «Park Avenue», οικιστικής ανάπτυξης εντός του Δήμου Λάρνακας, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας.

Το έργο έχει στόχο τη φιλοξενία των χρηστών σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους σε πολυτελή διαμερίσματα. Επιπλέον στόχος του αναπτυξιακού φορέα είναι και η αναβάθμιση της φυσιογνωμίας μίας υποβαθμισμένης αστικής περιοχής σε στρατηγικό σημείο της πόλης. Φορέας Ανάπτυξης του υπό μελέτη έργου είναι η εταιρεία «Santabros Enterprises Ltd».

Η προτεινόμενη ανάπτυξη που αφορά πολυώροφο κτίριο οικιστικής χρήσης στον Δήμο Λάρνακας (Ενορία Χρυσοπολίτισσας) θα ανεγερθεί στο τεμάχιο 465 του Φ/Σχ. 40/640204, συνολικής έκτασης 936 τ.μ. Στο εν λόγω τεμάχιο υπήρχε εμπορικό κτίριο, το οποίο ωστόσο έχει ήδη κατεδαφιστεί εντός του 2019 κατόπιν εξασφάλισης της απαιτούμενης Άδειας Κατεδάφισης.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, θα αποτελείται από 11 υπέργεια επίπεδα (συμπ. του ισογείου) και οροφή, συνολικού ύψους περίπου 45,35μ με ένα ημι-υπόγειο επίπεδο όπου θα διαμορφωθεί κυρίως ως χώρος στάθμευσης.

Στο πολυώροφο κτίριο θα στεγάζονται συνολικά 23 οικιστικές μονάδες και συγκεκριμένα 21 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και 2 διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων.

Στον ημι-υπόγειο και ισόγειο χώρο του πολυώροφου κτιρίου θα δημιουργηθεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης 38 θέσεων, εκ των οποίων οι δύο θέσεις θα είναι ΑΜΕΑ, ενώ η είσοδος στους χώρους στάθμευσης θα πραγματοποιείται μέσω δύο ανελκυστήρων αυτοκινήτων. Η στάθμευση θα γίνεται με αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης το οποίο προσφέρει ικανότητα στάθμευσης με εξοικονόμηση χώρου σε σχέση με τους συμβατικούς χώρους στάθμευσης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »