Palourtis Real Estate: Συμβουλές για υποψηφίους νέους αδειούχους επαγγελματίες κτηματομεσίτες


Το επάγγελμα του κτηματομεσίτη έχει εδραιωθεί πλέον σαν ένα από τα ποιο χρήσιμα επαγγέλματα για κάθε νέα οικογένεια που θέλει να δημιουργήσει το σπίτι της για ένα νέο ξεκίνημα ή για να επενδύσει χρήματα σε ακίνητο για δημιουργία πηγής εισοδήματος για το μέλλον κ.λπ.

Υπο την ιδιότητα του κτηματομεσίτη παραθέτω πιο κάτω την γνώμη και συμβουλή μου στους νέους που σκέπτονται να ακολουθήσουν το επαγγελμα αυτό, και ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει ο επαγγελματίας κτηματομεσίτης.

  • Δραστήριος , δημιουργικός και να ψάχνει συνεχώς λύσεις για τους πελάτες του.
  • Επαγγελματίας που ψάχνει σε βάθος την αλήθεια για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που προτείνει, με τα θετικά και αρνητικά, τα οποία πάντα παραθέτει με διαφάνεια στον πελάτη του.
  • Ξέρει να ακούει προσεκτικά, τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή, η πωλητή ακινήτου για να προτείνει την ανάλογη λύση στον πελάτη του.
  • Τιμιότητα και ειλικρίνεια είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει  ο υποψήφιος κτηματομεσίτης και αποτελούν κατά την γνώμη μου, τον κυρίως πυλώνα του χαρακτήρα του.

 

Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, όπου ο καθένας γνωρίζει  πολλή κόσμο στο μέρος που ζει. Πολύ εύκολα ακούγονται οι καλές πράξεις και ενέργειες του κάθε ατόμου στην αγορά, αλλά πολύ πιο εύκολα και γρηγορά οι κακές πράξεις ή οι ατασθαλίες μερικών επιτήδειων οι οποίοι προσπαθούν  με γρήγορες αρπαχτές να αποκτήσουν χρήματα.

Στην διάρκεια των 30 χρόνων της προσωπικής μου εμπειρίας στο επάγγελμα είδα πάρα πολλά άτομα που προσπάθησαν να μπουν στο επάγγελμα σε εποχές που η αγορά ήταν στα πάνω της, και επιχείρησαν να πουλήσουν ακίνητα σε πιο ψηλή τιμή από εκείνη που ζητούσε ο ιδιοκτήτης, αποκρύβοντας σημαντικά στοιχεία του ακίνητου, όπως μη ύπαρξη τίτλου ιδιοκτησίας η υποθήκης του ακίνητου. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, μετά από 2 -3 χρόνια έψαχναν πάλι για δουλειά σε άλλο επάγγελμα.

Το επάγγελμα αυτό είναι ένα δύσκολο επάγγελμα που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, επιμονή, υπομονή και στοχοπροσύλωση. Εάν κάποιος είναι διαθετημένος  για μια τέτοια αποστολή , τότε ναι είναι μια πολύ καλή επιλογή για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Ο αδειούχος, επαγγελματίας κτηματομεσίτης του σήμερα είναι πιστεύω ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς συμβούλους του κύπριου πολίτη, ο όποιος τρέφει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις επενδύσεις ακινήτων, λόγω της πιο σταθερής αυξομείωσης των τιμών, εν συγκρίσει με άλλες αξίες επένδυσης.

 

Adamos Palourtis

Managing Director of Palourtis Estates and Newzoe Developers

Reg Real Estate Agent No: 462



Κύριες Ειδήσεις





Translate »