Breaking News

O Στέλιος Παντελή στο Larnaka Business News: Τα μάτια σας είναι πολύτιμα, εμπιστευτείτε τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ


O Στέλιος Παντελή είναι ο ιδιοκτήτης του οπτικού οίκου Eyecare4u ο οποίος έχει παρουσία στην πόλη μας με 2 καταστήματα, ένα στην οδό Ερμού και ένα στο Εμπορικό κέντρο Ορφανίδη. Ο Στέλιος είναι το παιδί της κ. Τασούλας Παντελή η οποία είναι η ιδρυτής του οίκου και ως νέος επαγγελματίας σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει στην επιχείρηση καθώς είναι απόφοιτος από το Glasgow Caledonian University της Σκωτίας με τον τίτλο BSc (Honours) Optometry.

Διαβάστε πιο κάτω τη συνέντευξη που παρέθεσε στο Larnaka Business News ο νεαρός επιχειρηματίας, που μιλά μεταξύ άλλων για τον οπτικό οίκο, τα μελλοντικά σχέδια αλλά δίνει και συμβουλές προς το κοινό για την προστασία των ματιών μας.

 

Δραστηριοποιήστε επιχειρηματικά από το 1992. Πως ξεκίνησε η ιδέα πίσω από το Eyecare4u;

Η ιδέα πίσω από τον οπτικό οίκο Τασούλα Μ.Παντελή ξεκίνησε από την μητέρα μου οπτικό Τασούλα Παντελή με την συμβολή του πατέρα μου που ήταν επιχειρηματίας. Όραμα τους; Ήθελαν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες για την φροντίδα των ματιών στον κόσμο της Λάρνακας και όχι μόνο. Αργότερα, το 2007 μετονομάστηκε σε Eyecare4u by Tasoula M. Panteli Optical House με την συμβολή της αδερφής μου συνιδιοκτήτριας οπτικού Ρίας Θεμιστοκλέους αφού, επέστρεψα από τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνταγή που μας έδωσαν οι γονείς μας ήταν απολύτως επιτυχημένη. Αυτό που εμείς προσφέραμε, ως δεύτερη γενιά επιχειρηματιών, ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση με ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο, όπως δηλαδή το απαιτούσαν οι εποχές.

Όραμα τους; Ήθελαν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες για την φροντίδα των ματιών στον κόσμο της Λάρνακας και όχι μόνο. Αργότερα, το 2007 μετονομάστηκε σε Eyecare4u by Tasoula M. Panteli Optical House αφού, επέστρεψα από τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνταγή που μας έδωσαν οι γονείς μας ήταν απολύτως επιτυχημένη. Αυτό που εμείς προσφέραμε, ως δεύτερη γενιά επιχειρηματιών, ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση με ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο, όπως δηλαδή το απαιτούσαν οι εποχές.

 

 

Με πέραν των 20 χρόνων επιτυχούς παρουσίας στην πόλη, ποιό είναι το μυστικό της μακροχρόνιας εμπιστοσύνης που σας δείχνει το κοινό;

Βασικότατη αρχή αυτής της εταιρείας είναι η συνεχής επικοινωνία με τους καταναλωτές. Επενδύουμε συνεχώς σε αυτό. Ακούγοντας τους πελάτες σου (και γενικότερα την αγορά) προσαρμόζεσαι στις νέες – γρήγορες αλλαγές που καθημερινά συμβαίνουν. Σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της πληροφόρησης, ο Κύπριος πελάτης έγινε πιο απαιτητικός, πιο μελετημένος και πιο διερευνητικός. Το μυστικό μας δεν θα σας το αποκαλύψουμε. (γέλια) Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι η συνεχής ανανέωση των γνώσεων μας αλλά και η αγάπη μας για τον τομέα μας είναι κάτι που το εισπράττει ο καταναλωτής, όπως τον περιγράψαμε πιο πάνω!

 

 

Τα τελευταία χρόνια η αγορά της Κύπρου και ειδικά της πόλης μας πέρασε μέσα από δύσκολες καταστάσεις, ειδικά για τις οικογενειακές επιχειρήσεις τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Σας επηρέασε καθόλου αυτό; Πως το αντιμετωπίσατε;

Οι επιχειρήσεις που δεν επηρεάστηκαν από την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών είναι μετρημένες στα δάχτυλα των δυο χεριών! Ασφαλώς και επηρεάστηκε η εταιρεία μας αλλά μέσα από την κρίση είδαμε και ευκαιρίες. Χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα μας αλλά και στην εξυπηρέτηση μας και με συνεχής επενδύσεις στον τομέα του μάρκετινγκ είμαστε εδώ για να υλοποιούμε καθημερινά το όραμα των γονιών μας. Ποιοτικές – Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον Κύπριο ή Σκαλιώτη καταναλωτή.

dsc00695-small

 

Πως βλέπετε τον ανταγωνισμό στον τομέα σας;

Ο ανταγωνισμός στον τομέα μας (θεμιτός και αθέμιτος) είναι αυτός που μας βοηθά να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι για τους πελάτες μας. Σίγουρα η πολυφωνία σε μια αγορά είναι ένα συν για τον καταναλωτή στην επιλογή του αλλά η παραπληροφόρηση είναι κάτι άλλο. Μέσα από αυτή την συνέντευξη κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές, πελάτες μας και μη. Τα μάτια σας είναι πολύτιμα, εμπιστευτείτε τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ. Κριτήριο ας μην είναι μόνο η τιμή που στην τελική θα σας προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά μελλοντικά. Σε συνεργασία με τον Συμβούλιο Οπτικών Κύπρου γίνονται συνεχείς ενέργειες διαφώτισης αλλά ο καταναλωτής πρέπει να καταλάβει ότι το φθηνό δεν είναι πάντα και καλό. Γι΄ αυτό δεν παίζουμε με τα μάτια μας.

 

 

Έχουμε παρακολουθήσει την τελευταία σας καμπάνια με τον μικρό Μαρκούλη; Ποιός ήταν ο κύριος σας στόχος; Πιστεύετε ότι μέσα από ενέργειες Μαρκετινγκ θα κερδίσετε μερίδιο στην αγορά;

Ο μικρός Μαρκούλης είναι ο πνευματικός εγγονός του πατέρα μου, ιδρυτή της εταιρείας κου. Μάρκου Παντελή. Μέσω του μικρού Μαρκούλη επαναφέρουμε την μνήμη του ιδρυτή στο κοινό, τιμώντας τον και συνάμα θέλουμε να υπενθυμίσουμε – ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς. Γονείς, τα παιδιά . . . και τα μάτια σας! Ο μικρός Μαρκούλης θα μεγαλώνει μαζί μας, σε κάθε μας βήμα και σας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

 

14463105_1081522628621858_4752034154846696460_n

Σίγουρα θα υπάρχουν εδώ και χρόνια σταθεροί σας πελάτες. Ποιό είναι το μυστικό που κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και μένουν κοντά σας;

Ο επαγγελματισμός που μας διακατέχει, η τελειομανία και η εξυπηρέτηση μας θα έλεγα είναι τα ισχυρότερα μας όπλα. Διαθέτουμε 2 μοντέρνα σε σχεδιασμό και αισθητική καταστήματα, σε εμπορικές τοποθεσίες, με τεράστια γκάμα σε σκελετούς οράσεως, γυαλιά ηλίου και φακούς επαφής. Επενδύουμε στους πελάτες μας και ‘ακούμε’ τις ανάγκες τους, βελτιώνοντας συνεχώς τα καταστήματα μας και την εξυπηρέτηση μας. Εξάλλου, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο !!!

 

 

Ποιες είναι οι σημερινές τάσεις του κοινού στην αγορά γυαλιού;

Το κοινό μας είναι καλά ενημερωμένο με τις μοντέρνες τάσεις στην αγορά σκελετών και γυαλιών ηλίου που περιλαμβάνουν retro, vintage μεγάλα γυαλιά σε διάφορα υλικά. Στις τελευταίες συλλογές κυριαρχούν τα γυαλιά σε στρογγυλό και cat-eye στυλ σε διάφορους χρωματισμούς.

 

 

Τι χρειάζεται να προσέχει το κοινό για να προστατεύει τα μάτια του;

Τα μάτια μας είναι ευαίσθητα και μπορούν να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, η οποία δρα με συσσωρευτικό τρόπο. Χρειάζονται ποιοτικά προιόντα από εγγεγκριμένα οπτικά καταστήματα με την καθοδήγηση επαγγελματιών αφού κάθε άτομο είναι ιδιαίτερο και μοναδικό. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των έξυπνων συσκευών και την κοντινή χρήση τους, βλέπουμε περισσότερα συμπτώματα κοπωπίας (κούρασης των ματιών) και ξηροφθαλμίας, τα οποία μπορούν να μειωθούν μειώνοντας την χρήση των συσκευών, αλλάζοντας περιοδικά την εστία μας σε μακρινούς στόχους και βλεφαρίζοντας πιο συχνά. Η ηλιοφάνεια (10 λεπτά είναι αρκετά) βοηθά στην σύνθεση της βιταμίνης Δ  καθώς και μια σωστή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να διατηρήσουν τα μάτια πιο υγιή.

dsc00704-small

 

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε γυαλιά μαϊμού;

Τα γυαλιά μαίμού αποτελούν παράνομο προιόν αφού υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση οποιασδήποτε οπτικής συσκευής εκτός από εγγεγραμμένα οπτικά καταστήματα. Ο λόγος για αυτή την απαγόρευση είναι ότι τα γυαλιά μαιμού είναι κατώτερης οπτικής ποιότητας και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια.

 

 

Kάθε πόσο συνίσταται έλεγχος όρασης:

Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την ηλικία, το ιστορικό, το οικογενειακό ιστορικό και την συγκεκριμένη περίπτωση καθώς κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται με μοναδικό τρόπο. Γενικότερα, στις πιο μικρές ηλικίες (κάτω των 12) ο έλεγχος μπορεί να χρειάζεται κάθε 6 μήνες, στους έφηβους κάθε χρόνο και σε πιο μεγάλες ηλικίες κάθε 1-2 χρόνια. Τελευταίες έρευνες καταδεικνύουν (και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου) μεγάλη αύξηση της μυωπίας παγκοσμίως και το αποδίδουν σε συνδυασμό πιθανών αιτιών: στην έλλειψη βιταμίνης Δ αφού περνούμε περισσότερες ώρες σε εσωτερικούς χώρους σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες απαιτήσεις του οπτικού συστήματος στις κοντινές αποστάσεις που ωθούν τον βολβό του ματιού να τεντώνεται και να δημιουργείται ακόμη περισσότερη μυωπία.

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια ‘μεγαλώνετε’ και εσείς μαζί με την πόλη μας. Ως οικογενειακή επιχείρηση πως βλέπετε την κίνηση στην αγορά της πόλης σήμερα;

Σίγουρα αυτό που βιώσαμε από το 2013 με την έκρηξη της οικονομίας και τα αρνητικά επακόλουθα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και οδήγησε στην δραστική μείωση της εμπορικής κίνησης της πόλης. Σήμερα μπορώ να πω ότι έχει αυξηθεί αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό συγκρίνοντας με άλλες πόλεις που ευημερούν.

 

 

Παρατηρείτε από τη δική σας πλευρά πως η αγορά της πόλης ξεκινά να ανακάμπτει;

Είναι γεγονός ότι δειλά δειλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών αυξάνεται, η ανεργία μειώνεται και αυτό βοηθά στην ανάκαμψη της αγοράς της Λάρνακας. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται σύμπνοια και αλλαγή νοοτροπίας από όλους για το καλό της πόλης και γενικότερα της Κυπριακής κοινωνίας.

dsc00698-small

 

Τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει και θα θέλατε να αλλάξει άμεσα στην πόλη;

Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου (master plan) για την πόλη. Με ενοχλεί γιατί αυτό οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις που κοστίζουν χρόνο και χρήμα για το δημόσιο. Δηλαδή, στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας και για πραγματική δράση για την πόλη μας.

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση με τρίτο υποκατάστημα;

Πάντα υπάρχουν σκέψεις επέκτασης. Πολλοί καταναλωτές μας το ζητάνε κιόλας. Όμως είναι κάτι που μπορεί να περιμένει. Αυτό που τώρα μπορούμε να σας πούμε είναι ότι έρχονται πολλές καινοτομίες, από πλευράς μας, για το καταναλωτικό κοινό για την δικιά του καλύτερη εξυπηρέτηση.

 

Μέσα από αυτή την συνέντευξη θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε ως μέσο επικοινωνίας στην πόλη μας. Εύχομαι το City Of Larnaca να είναι καλοτάξιδο και να έχει πάντοτε επιτυχίες. Τέλος, εύχομαι η Λάρνακα να αλλάξει και να μας αρέσει, όπως είναι το μότο σας, για το καλό των παιδιών μας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »