Breaking News

O Διευθ. Εταιρικών Σχέσεων της Cobalt Air για το ξεκίνημα και την ακόμα πιο δυναμική συνέχεια


Προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή θα είναι το άνοιγμα των δύο νέων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο το 2017, δήλωσε ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της Cobalt Air, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Των Γιάννη Σάββα, Ιωάννη Γερολέμου

Σε συνέντευξή του στο TOPInterviews.net, ο κ. Ρουσουνίδης αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα που έχει η Cobalt Air έναντι των δύο νέων αεροπορικών εταιρειών που ανοίγουν τα φτερά τους εντός του 2017, για τον πόλεμο που δέχτηκε η εταιρεία αλλά και για τους νέους προορισμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους.

cobalt2mesa

Θα επηρεαστεί η Cobalt Air από το άνοιγμα των δύο νέων αερογραμμών εντός του 2017;

«Όσες περισσότερες αερογραμμές ανοίξουν στην Κύπρο θα είναι προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή γιατί θα έχει περισσότερες επιλογές και οι τιμές θα πέσουν λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που θα υπάρχει, όμως εμάς δεν μας επηρεάζει. Η κάθε εταιρεία έχει τη δική της στρατηγική και θέτει τους δικούς της στόχους».

 

 «Έχουμε πλεονέκτημα»

Όπως είπε ο κ. Ρουσουνίδης, «Εμείς θεωρούμε πως είμαστε σε θέση ισχύς και όπως είπα και πριν είμαστε ο νέος εθνικός αερομεταφορέας του νησιού. Παράλληλα, η Cobalt Air έχει ένα πλεονέκτημα λόγω του ότι το  πτητικό μας  προσωπικό προέρχεται  ως επί το πλείστον από τις Κυπριακές αερογραμμές. Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι πιλότοι μας είναι πολύπειροι και άρτια εκπαιδευμένοι αλλά και περιζήτητοι».

 

Το άνοιγμα της Cobalt έπληξε συμφέροντα…

Αιχμές πως η Cobalt Air δέχτηκε πόλεμο στο ξεκίνημα της, άφησε ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της εταιρείας σε ερώτηση αν η Cobalt Air δέχτηκε πόλεμο από διάφορους παράγοντες και ειδικότερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ρουσουνίδης δήλωσε ότι, «Κάποια πράγματα που βγήκαν προς τα έξω μας λύπησαν, το άνοιγμα της Cobalt Air ίσως να έπληξε κάποια άλλα συμφέροντα τόσο εντός αλλά και εκτός Κύπρου όμως εμείς δεν θέλουμε να επεκταθούμε ούτε να κατηγορήσουμε κανένα εμείς βλέπουμε μόνο τι κάνει η δική μας εταιρεία. Σίγουρα το κοινό ήταν πιο ευαίσθητο με την Cobalt Air αλλά εμείς επαναλαμβάνω δεν θα μπούμε στο blame game και δε θα κατηγορήσουμε κανένα».

 

Μια από τις ανησυχίες του κοινού είναι πως η cobalt χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενα αεροσκάφη κάτι που μεταφράζεται σε ανασφάλεια. Κατά πόσο η εταιρία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενα αεροσκάφη;

«Αυτό είχε γίνει στα αρχικά σταδία της λειτουργίας μας λόγω της καθυστέρησης της παράδοσης  των αεροσκαφών μας. Τώρα έχουμε τρία δικά μας αεροσκάφη και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε άλλα τρία».

 

Η Ευρωπαϊκοί έλεγχοι είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο

«Καμία Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία δεν έχει θέματα ασφαλείας λόγω της αυστηρότητας στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Μπορώ να πω ότι οι έλεγχοι που γίνονται στα αεροπλάνα στην Ευρώπη είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Άλλωστε είδαμε στις περιπτώσεις αεροπορικών δυστυχημάτων που αφορούσαν Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προήλθαν καθαρά από ανθρώπινα αίτια και όχι λόγω βλάβης σε αεροπλάνο».

Επιπρόσθετα, ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της Cobalt Air ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί πλέον ενοικιαζόμενα αεροσκάφη καθώς έχει τα δικά της.

«Ακόμα και τα ενοικιαζόμενα αεροσκάφη περνάνε από εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την Πολιτική Αεροπορία της Κύπρου για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

 

Από τις 27 Νοεμβρίου προσθέσατε δύο ακόμη προορισμούς, το Παρίσι και το Μπέρμιγχαμ. Έχετε θέσει νέους στόχους – προορισμούς για το 2017;

«Στις αρχές του 2017 θα ανακοινώσουμε νέους προορισμούς όπως Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο και ίσως στη Μέση Ανατολή. Επίσης στο 3 τετράμηνο του 2017 έχουμε θέσει στόχο να ανοίξουμε αερογραμμή με προορισμό την Κίνα.

 

Στόχος: «Η Λάρνακα περιφερειακός κόμβος Ασίας – Μ. Ανατολής – Ευρώπης»

«Ουσιαστικά θέλουμε το αεροδρόμιο της Λάρνακας να καταστεί σαν ένας περιφερειακός κόμβος ο οποίος θα συνδέει την Ασία και τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη μέσω της Λάρνακας. Το γεγονός αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κυπριακή οικονομία, τον τουρισμό και την ίδια τη χώρα».

 

Με Cobalt Air από την Κύπρο στην Κίνα και την Νέα Υόρκη με νέα αεροσκάφη…

«Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε έξι αεροσκάφη και μέχρι το τέλος του 2017 άλλα θα προσθέσουμε στο στόλο μας άλλα δύο Wide-Body  Airbus A330 τα οποία θα εκτελούν πτήσεις προς μακρινούς προορισμούς όπως η Κίνα και πιθανόν η Νέα Υόρκη.

cobalt1mesa

16111845_10155054482360815_44112222_n

Η αγορά νέων αεροσκαφών  θα επηρεάσει τις τιμές στα εισιτήρια;

Παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε πως οι νέες προσθήκες στο στόλο δεν έχει να κάνει με το κόστος των εισιτηρίων έχει να κάνει με την ανάπτυξη στο δίκτυο μας».

Η Cobalt έχει «πιάσει» τον οικονομικό στόχο που έθεσε για το 2016;

«Θεωρώ πως είμαστε στα μέσα στους στόχους μας παρά το γεγονός ότι είχαμε δύσκολο ξεκίνημα. Η πραγματικότητα είναι ότι  το κυπριακό κοινό μας αγκάλιασε από την πρώτη μέρα που βγήκαμε στους αιθέρες και αυτό βοήθησε ώστε να εκπληρώσουμε τους οικονομικούς μας στόχους».

 

Θεωρείται πως η εταιρεία θα μπορούσε να πάει καλύτερα οικονομικά το 2016;

Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων μας δαπανήθηκε έτσι ώστε να ικανοποιηθεί ο Κύπριος ταξιδιώτης.

 

Μέχρι πέντε φορές μεγαλύτερο το κόστος για κάθε πτήση

Το πενταπλάσιο κόστος από το κανονικό, στοίχιζε για την Cobalt air η κάθε πτήση λόγω της καθυστέρησης παράδοσης των αεροσκαφών της, όπως ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης.

«Λόγω της δύσκολης αρχής και της καθυστέρησης παράδοσης των αεροσκαφών μας, αναγκαστήκαμε να εκμισθώνουμε υπηρεσίες από άλλες εταιρείες και δυστυχώς αυτό κόστισε στην εταιρεία τετραπλάσιο και πενταπλάσιο κόστος κάθε φορά από το κανονικό κόστος μίας πτήσης που εκτελείται».

Συνεπώς, πρόσθεσε αυτό έπληξε οικονομικά την εταιρεία όμως οι επενδυτές το διοικητικό συμβούλιο και ο Πρόεδρος  έθεσαν ως πρωταρχικό στόχο την διεκπεραίωση των πτήσεων με το να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό έστω αν αυτό κόστιζε αρκετά περισσότερα στην εταιρεία.

 «Προτιμήσαμε, να μην ακολουθήσουμε πολιτικές που ίσως ακολουθούν άλλες αεροπορικές εταιρείες π.χ. να ακυρώσουμε πτήσεις ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο. Γι αυτό προτιμήσαμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στο να ικανοποιήσουμε τον κύπριο ταξιδιώτη που επέλεξε την Cobalt για να ταξιδέψει».

 

Σας στοίχησε οικονομικά ο θόρυβος που γινόταν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζατε;

«Υπήρχε κάποιο εμπορικό κόστος αλλά θεωρώ πως από την άλλη πλευρά το εκτίμησε ο κόσμος ότι εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να βγούμε εκτός των οικονομικών μας ορίων έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε αυτή την ζήτηση που είχαμε. Όπως όλα δείχνουν η εταιρεία πολύ σύντομα ανασυγκροτήθηκε και είναι πλέον σε μία πορεία και ανάκαμψης  και σταθερότητας».

 

Παράπονα τέλος!

«Πέραν από παράπονα για κάποιες αλλαγές στις πτήσεις η αλλαγές λόγω καιρικών φαινομένων, προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες κατά καιρούς, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα παράπονα  από το επιβατικό κοινό».

 

Στο 100% οι αποζημιώσεις

Όσο αφορά τις αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβληθούν στους επιβάτες που κινήθηκαν νομικά εναντίων της εταιρείας, ο κ. Ρουσουνίδης επεσήμανε πως η Cobalt Air τις διεκπεραίωσε στο 100%».

 

Με τον καιρό βλέπετε να κερδίζετε την εμπιστοσύνη του κόσμου;

«Όσο περνάει ο καιρός, λόγω και της σταθερής μας πορείας φαίνεται ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη. Ο κόσμος μας δείχνει να μας προτιμά και θέλω να πιστεύω πως είμαστε πλέον ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου και παρόλο που υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες η Cobalt Air βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά τις Κυπριακές αερογραμμές που επιχείρησε να ανοίξει τα φτερά της για τους Κύπριους ταξιδιώτες και όχι μόνο».

 

Μέχρι τον Οκτώβριο 80.000 επιβάτες μέχρι τον Δεκέμβριο … οι διπλάσιοι

Περίπου 160.000 επιβάτες προτίμησαν την Cobalt Air για το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας.

Ένα νούμερο το οποίο αυξήθηκε ραγδαία, καθώς την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου ταξίδεψαν με την Cobalt Air 80.000 επιβάτες.

Πρόσφατα όπως είδαμε η Cobalt Air συμμετείχε στην διοργάνωση του Nicosia International Cup 2016 και δείξατε το κοινωνικό  πρόσωπο της εταιρείας, στηρίζοντας μια διοργάνωση που απευθυνόταν σε νεαρά άτομα. Ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας συμβάλλοντας σε μια τέτοια διοργάνωση;

«Ως Κυπριακή εταιρεία θέλουμε  να αποδείξουμε έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της Cobalt και ειδικά σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού σκοπού και που αφορούν παιδιά στηρίζοντας έτσι αυτές τις ομάδες. Έχει ήδη βγει πρόγραμμα εκδηλώσεων της εταιρείας και βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε και προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία η οποία μας έδειξε και μας δείχνει την αγάπη της από τότε που ξεκινήσαμε τις πτήσεις μας».

 

Δείτε επίσης τη συνέντευξη του κ. Ρουσσουνίδη στην εκπομπή πρωτοσέλιδο (18/01/2017)

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »