O Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνα Θεοδούλου στο Ισραήλ


Αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας με επικεφαλή τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνα Θεοδούλου,  μαζί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προώθησης και Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Έργων, Προώθησης Επενδύσεων και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας κ. Νικό Γεωργίου, μετέβηκαν στις 24 με 27 Ιουλίου 2017 στην πόλη Herzliya, στο Ισραήλ, για προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Δήμαρχο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αλλά και με εκεί επιχειρηματικούς Φορείς και άλλους.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η προώθηση και η ανάδειξη της προνομιακής θέσης της Λάρνακας στο εξωτερικό, αλλά και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων όπως το Παραλιακό Μέτωπο, το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, ο πλούσιος πολιτισμός, η γεωγραφική της θέση, το τουριστικό προϊόν, οι προοπτικές κ.α.

 Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο HAC – Herzliya  Accelerator Center το οποίο είναι ένα από τα «εκκολαπτήρια» – start ups. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και πιθανό άλλους Φορείς της πόλης, προγραμματίζεται η δημιουργία παρόμοιου Κέντρου  – «εκκολαπτηρίου» στη Λάρνακα το οποίο θα στεγάζεται στο Σπίτι του Εθελοντή.

 Στη συνάντηση με τους αξιωματούχους της Herzliya, αποφασίστηκε όπως  υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης της τεχνολογίας και της καινοτομίας μεταξύ των δυο πόλεων όσον αφορά τη λειτουργία αυτών των δυο Κέντρων.

 Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός start up event με τη συμμετοχή ειδικών από το Ισραήλ οι οποίοι θεωρούνται οι κορυφαίοι στον κόσμο στον τομέα αυτό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »