Lordos Hotels: Καζάκος, Μαραγκός, Κιαγιάς και Ιωαννίδου Παντελίδου στο ΔΣ


Τον διορισμό του Γεώργιου Κιαγιά, της Άρτεμις Ιωαννίδου Παντελίδου, του Θωμά Καζάκου και του Ανδρέα Μαραγκού ως πρόσθετων μη εκτελεστικών, ανεξάρτητων μελών του, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Lordos Hotels, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διορισμών.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα σε σχέση με τους διορισμούς παρατίθενται πιο κάτω.

Γεώργιος Κιαγιάς: Ο Γεώργιος Κιαγιάς γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο University of New Haven στη πολιτεία Connecticut των ΗΠΑ, όπου απέκτησε το πτυχίο του το 1987, με την διάκριση Cum Laude στη Διοίκηση Ξενοδοχείων (Hotel and Restaurant Management BSc). Στη συνέχεια, εργάστηκε για την ξενοδοχειακή αλυσίδα της Hilton International, και από το 1989 μέχρι και το 1999 ως διευθυντικό στέλεχος σε διάφορα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Κύπρο. Το 1999 μετοίκησε και εγκαταστάθηκε στη Αθήνα, όπου μαζί με την σύζυγο του, κατέχουν και διοικούν την εταιρεία Optimum Greece Destination & Event Management, εταιρεία οργάνωσης και διαχείρισης εταιρικών Συνεδρίων και Εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει μέλος και συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές και φορείς για θέματα, συνεδριακού Τουρισμού και προώθησης προορισμών. Έχει συμμετοχή σε τρεις άλλες εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και της σίτισης. Είναι παντρεμένος με την Ιόλη Χαρμαντά και έχει δυο γιους.

Άρτεμις Ιωαννίδου Παντελίδου: Η Άρτεμις Ιωαννίδου Παντελίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife Ltd από το 2007 μέχρι το 2019, ενώ είχε αρχικά προσληφθεί στο Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου το 1989 στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας της εταιρείας. Από το 1986 – 1989 εργάστηκε στον τομέα ελέγχου & παροχής συμβουλών στην KPMG Κύπρου, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της το 1982 με την Touche Ross & Co (σήμερα Deloitte) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου 2015 – 2016, Αντιπρόεδρος του Κλάδου Ζωής 2017 – 2019 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου 2007 – 2019. Υπηρέτησε στα Διοικητικά Συμβούλια της Eurolife Ltd, της General Insurance Company of Cyprus Ltd, της CYMEPA και του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior & Senior School. Σήμερα υπηρετεί ως Επίτροπος στο Συμβούλιο του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και απόφοιτη του University of Manchester.

 

Θωμάς Καζάκος:

kazakos600

Ο Θωμάς Καζάκος κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου/Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ. Διετέλεσε Διοικητικός Σύμβουλος στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και στον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). Είναι επίσης ο Γενικός Γραμματέας/Διοικητικός Σύμβουλος του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Πλοιοκτητών. Επιπρόσθετα, από τον Νοέμβριο 2017, έχει διορισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα στη Λισαβώνα, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή πλοιοκτητική κοινότητα. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1967 και σπούδασε Νομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και απέκτησε επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.

 

Ανδρέας Μαραγκός:

marangos

Ο Ανδρέας Μαραγκός γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1977. Είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής και Μεταπτυχιακού στο Εμπορικό & Εταιρικό Δίκαιο. Είναι Διευθύνων Συνέταιρος στην Δικηγορική εταιρεία Α. Μαραγκός & Α. Χατζήπαπα ΔΕΠΕ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Απολλωνίας Student Halls Ltd (Αρχιεπισκοπή), Πρώτος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polyclinic Ygeia Public Ltd, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Γραμματέας του Cyprus Fiduciary Association, τέως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute of Arbitrators και Μέλος τoυ Society of Trusted Estate Practitioners – STEP.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »