Hermes Airports: Η ανοδική πορεία συνεχίζεται


Η Κύπρος φαίνεται να μπήκε σε μια νέα εποχή όσον αφορά στις αερομεταφορές και πλέον ο πήχης ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Τι αλλαγές έρχονται το 2018, ποιοι οι νέοι στόχοι και ποιος ο ρόλος των διεθνών αερολιμένων στην προσπάθεια για αύξηση της επιβατικής κίνησης; Η Μαρία Κουρούπη, ανώτερη διευθύντρια Aviation Development, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports αναλύει τις στρατηγικές που ακολουθεί η εταιρεία με στόχο την περαιτέρω προώθηση της Κύπρου.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα που άφησε πίσω του το 2017, είναι το γεγονός πως φτάσαμε και ξεπεράσαμε το σημαντικό ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων επιβατών, ενώ έχει επίσης σημειωθεί μια αύξηση του 14% στην επιβατική κίνηση.

Πτήσεις σε ολόχρονη βάση
Οι στόχοι που έθεσε η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων για το 2017 έχουν επιτευχθεί σύμφωνα με την κ. Κουρούπη, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης, ξεπερνώντας τα τελευταία δύο χρόνια το 30%, συμβάλλοντας θετικά στην ευρύτερη ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο και της οικονομίας. Παράλληλα, μέσα στο 2017 καθιερώθηκαν πτήσεις από αγορές στις οποίες υπήρχαν κενά, όπως είναι η ιρλανδική αγορά, η ισπανική, η ιταλική, βαλτικές χώρες, ενώ για πρώτη φορά εντάχθηκαν πτήσεις και μάλιστα κάποιες σε ολόχρονη βάση μετριάζοντας το πρόβλημα της εποχικότητας. Συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια προστέθηκαν πέραν των 800 χιλιάδων θέσεων τους χειμερινούς μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο.

Συνέχιση της ανοδικής πορείας και το 2018
Η κ. Κουρούπη αναμένει ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία το 2018, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η επιβατική κίνηση θα σημειώσει αύξηση γύρω στο 5%, ίσως και λίγο περισσότερο. «Υπάρχει μια σταθεροποίηση στις νέες αγορές που άνοιξαν, σε δρομολόγια που ακόμη αναπτύσσονται, σε αεροπορικές εταιρείες που τώρα δοκιμάζουν προγράμματα στην Κύπρο. Στόχος είναι η συγκεκριμένη πορεία να συνεχιστεί και σε ένα ορίζοντα πέντε με δέκα χρόνων». Παράλληλα, η Hermes Airports έχει καταφέρει να πείσει εταιρείες, οι οποίες προσθέτουν αεροσκάφη στο στόλο τους και ανοίγουν νέες βάσεις όπως, η Wizz Air, η Ryan Air και η Jet2, να επεκτείνουν το πρόγραμμά τους στην Κύπρο, μάλιστα σε ολόχρονη βάση.

Στον χάρτη ακόμη περισσότερων εταιρειών
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που συντελούνται στον τομέα των αερομεταφορών, η κ. Κουρούπη σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση σύγκλισης ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα των εταιρειών. «Πλέον, το υβριδικό μοντέλο αερογραμμής (hybrid), φέρνει μαζί του αλλαγές στο τι προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες και στο πως επωφελείται ο πελάτης. Βλέπουμε εταιρείες που ήταν χαμηλού κόστους να διευρύνουν την αλυσίδα διανομής και να προσφέρουν υπηρεσίες για τις οποίες δεν είχαν πριν την δυνατότητα. Παράλληλα, εντάσσουν στα προγράμματα τους όλο και πιο μακρινούς προορισμούς, πέραν των παραδοσιακών 2-3 ωρών, γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για την Κύπρο. Μια ακόμη αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός πως βλέπουμε μεγαλύτερα και πιο οικονομικά όσον αφορά την απόδοση τους αεροπλάνα, που διευκολύνουν απευθείας πτήσεις. Υπάρχει επίσης, μια ευρύτερη κινητικότητα ανάμεσα στις εταιρείες μέσα από μεταξύ τους συνεργασίες, αλλά και με μεγάλες εταιρείες που δημιουργούν θυγατρικές χαμηλού κόστους. Πρόκειται για εξελίξεις που δυνητικά βάζουν την Κύπρο στον χάρτη ακόμη περισσότερων εταιρειών».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της ανώτερης διευθύντριας Aviation Development, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports στον IN Business Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί

49


Κύριες Ειδήσεις





Translate »