H όμορφη διαφήμιση των Mc Donalds για τα 20χρονα στην Κύπρο


Η γνωστή αλυσίδα φαγητού η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στην Κύπρο από την πόλη μας, όταν τέτοιες ημέρες κατακλυσμού άνοιγε τις πόρτες του το πρώτο εστιατόριο στην Κύπρο.

Σήμερα 20 χρόνια μετά η αλυσίδα γιορτάζει μια απολύτως επιτυχημένη πορεία στην Κυπριακή αγορά, μέσα από πολλές ενέργειες. Σίγουρα το Marketing δεν θα μπορούσε να ήταν απών στην προσπάθεια της εταιρείας να εντυπωσιάσει το κοινό, έτσι η εταιρεία πρχώρησε με τη δημιουργία και τη δημοσίευση ενός βίντεο, το οποίο έχει στο σενάριο του το ντύσιμο των 2 billboard της εταιρείας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας (βιομηχανική Τσερίου)

 

Πως ξεκίνησε η μεγάλη πορεία με αφετηρία τη Λάρνακα

Όσοι το έζησαν εκείνη την ημέρα της 12ης Ιουνίου 1997 θα θυμούνται βέβαια τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Mc Donald’s στην Κύπρο. «Από το πρωί εκείνης της μέρας μέχρι και τις πρωινές ώρες της επόμενης που έκλεισε το εστιατόριο, υπολογίζεται ότι είχαν εξυπηρετηθεί γύρω στις 6–7 χιλιάδες άτομα, ένας αριθμός εξωπραγματικός για τα δεδομένα της Κύπρου. Η προσέλευση του κοινού ήταν ανεπανάληπτη και οι ουρές παρέμειναν για μέρες, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα του κατακλυσμού που ακολούθησε».

Οι «επίσημοι» των εγκαινίων Κατά το άνοιγμα του εστιατορίου στη Λάρνακα, βρέθηκαν εκεί πολλοί τοπικοί ηγέτες, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και βουλευτές της Λάρνακας, ο Μητροπολίτης Κιτίου μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης, έκοψαν την κορδέλα. Το πρώτο γεύμα Big Mac, έφαγε ο τότε Δήμαρχος της πόλης Γεώργιος Λυκούργος, μαζί με τον Regional Operations Director της McDonald’s, Tim Fenton, ο οποίος κατέφθασε από το εξωτερικό για τα εγκαίνια και τον ιδιοκτήτη των McDonald’s Κύπρου, κ. Μιχάλη Ανδρέου.

Το πιο δημοφιλές γεύμα εκείνη την ημέρα ήταν το Big Mac, ακολουθούμενο από το McChicken, ενώ για τα παιδιά ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα το γεύμα με τα chicken nuggets.

Την ημέρα των εγκαινίων παρευρέθηκαν τουλάχιστον 15 ανώτατα στελέχη του Ομίλου από την Αμερική και το Dubai ενώ φρόντισαν να σταλούν προσωπικό και διευθυντές εστιατορίων (crew & managers) από την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Πολωνία για να στηρίξουν το προσωπικό της Κύπρου, αφού οι 40 πρώτοι υπάλληλοι που είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα μαζί με 30 ακόμα που εκπαιδεύτηκαν στην Κύπρο, δεν ήταν αρκετοί για να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς.

Υπολογίζεται ότι για την περίοδο των πρώτων 3 μηνών το εστιατόριο εργαζόταν με πάνω από 120 υπαλλήλους.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »