Breaking News

Eyecare 4 You: Τι είναι οι polarized (πολαριζέ) φακοί;


Οι πολωτικοί (polarized) φακοί είναι φακοί οι οποίοι αποκόπτουν τις ακτίνες του ηλίου που αντανακλώνται από οριζόντιες επιφάνειες (άσφαλτος, υαλοπίνακες, χιόνι, επιφάνεια θάλασσας, κλπ) κάθετα προς τα μάτια μας. Οι πολωτικοί φακοί αποκόπτουν τις κάθετες ακτίνες εξαλείφοντας το προκαλούμενο θάμβος και βελτιώνοντας τη διακριτικότητα του χώρου.

Tην είδηση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Το φαινόμενο της πόλωσης βοηθάει στη βελτίωση της ευαισθησίας αντίθεσης αλλά και στην χρωματική αντίληψη δίνοντας καθαρότερη εικόνα. Οι πολωτικοί φακοί μειώνουν το εκθαμβωτικό φως, τονίζουν τις λεπτομέρειες, αυξάνουν την αντίληψη του βάθους και ενισχύουν τη χρωματική αντίθεση.

 

Στις επόμενες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποια παραδείγματα (ΠΡΙΝ–>ΜΕΤΑ) !!!

Ειδικά στην δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε ότι οι πολωτικοί φακοί βελτιώνουν αισθητά την αντανάκλαση και το θάμβος και εν συνεπεία την οδική ασφάλεια ενώ στις άλλες δύο μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε όσους ασχολούνται με θαλάσσια σπορ, ψάρεμα, υπαίθρια σπορ, ποδηλασία, τρέξιμο, σκι και οδηγοί.  Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν και από άτομα που έχουν ευαισθησία στο φως ειδικά μετά από κάποια εγχείρηση (πχ καταρράκτη).

Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι πολλές φορές φορώντας φακούς πολωτικούς και κοιτάζοντας σε οθόνες (πάνελ αυτοκινήτου, τηλεόραση, κινητό, κλπ), οι οθόνες εμφανίζονται πιο σκούρες ή και με άλλα χρώματα λόγω του ότι υπάρχει μια ‘σύγκρουση’ μεταξύ της πολώτητας των φακών και των οθόνων και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Image result for polarised sunglasses

Τα σκούρα γυαλιά ηλίου κακής ποιότητας αφήνουν μεγάλες ποσότητες ακτινών UV  να εισέλθουν  στο εσωτερικό του ματιού και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον χρήστη αφού διαστέλλουν και τις κόρες των οφθαλμών. Οι πολωτικοί φακοί εκτός του ότι ελαχιστοποιούν το θάμβος, φιλτράρουν και τις επιβλαβείς ακτίνες και προστατεύουν τα μάτια.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η δημοτικότητα των πολωτικών γυαλιών ηλίου και τώρα ξέρετε γιατί! Στα Eyecare 4 You, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από ποιοτικά γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μας προσωπικού.

Image may contain: text

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »