E.Τ.Α.Π: Πρόγευμα εργασίας με δημοσιογράφους της Λάρνακας στο Ξενοδοχείο Palm Beach


Πρόγευμα εργασίας με δημοσιογράφους τοπικών μέσων είχε σήμερα η Ε.Τ.Α.Π Λάρνακας, όπου παρουσιάστηκαν έργα τα οποία είναι στα σκαριά τα οποία θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της πόλης μας.

 

1.Εμπλουτίζονται και πρασινίζουν οι παραλίες της Λάρνακας

Σειρά εμπλουτιστικών έργων για τις παραλίες της Λάρνακας ετοιμάζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη βδομάδα υλοποιήθηκε το έργο φύτευσης 200 φοινικόδεντρων στις παραλίες. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της εικόνας των παραλιών της Λάρνακας, η ενίσχυση του πρασίνου και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά κυρίως ταυτότητας για τις παραλίες της Λάρνακας. Η φύτευση έγινε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Πύλας και Βορόκληνης, στην παραλία της οδού Τ. Μητσόπουλου, στον Φάρο στα Περβόλια και στην παραλία αετοσανίδων στους Σοφτάδες.

Άρτιας υποδομής γήπεδο beach volley & beach tennis κατασκευάστηκε στην παραλία LeBay στη Βορόκληνη. Ο Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για το Beach Volley της επαρχίας Λάρνακας κ. Μάριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές παγκυπρίως και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται και για αγώνες. Στο εν λόγω γήπεδο έχει τοποθετηθεί εξαιρετικής ποιότητας άμμος που δεν σηκώνει σκόνη, γεωύφασμα στην υποδομή, πυλώνες με εύκολη μετατροπή από beach tennis σε beach volley και αντίστροφα και αγωνιστικό φιλέ κατάλληλο και για τα δύο αθλήματα.

Δημιουργία τεσσάρων υπαίθριων γυμναστηρίων με όργανα υψηλών προδιαγραφών που ήδη τοποθετήθηκαν στους παραλιακούς πεζόδρομους Βορόκληνης και Περβολιών. Πολύ σύντομα, υπαίθριο γυμναστήριο θα αποκτήσουν η παραλία Μακένζυ και η πλαζ του ΚΟΤ στην Πύλα.

Τοποθέτηση τεσσάρων συνθέσεων παιγνιδιών παραλίας. Οι πρώτες τοποθετήθηκαν στην παραλία Γιαννάδες ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί αντίστοιχη υποδομή στο Μακένζυ, στην Καστέλα και στην παραλία έναντι των ξενοδοχείων της οδού Τ. Μητσόπουλου.

 

2.Νέο βίντεο Λάρνακας

Η επιτυχημένη καμπάνια της Λάρνακας “They Always Come Back” προγραμματίζεται να συνεχίσει και εντός του 2019. Η υπό αναφορά καμπάνια αποτυπώνεται σε όλα τα μέσα προβολής της ΕΤΑΠ Λάρνακας και δει στα φυλλάδια, στα πανό, στην ιστοσελίδα, στα web-banners, στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο, σε photobooths στην πόλη κ.α. Τώρα, έρχεται να προστεθεί και νέο διαφημιστικό σποτάκι που εκφράζει τη φιλοσοφία της καμπάνιας με ένα ευφάνταστο τρόπο. To βίντεο έχει δημιουργηθεί από τηνZedem Media που εδρεύει στη Λάρνακα, οι παραγωγοί της οποίας επεδίωξαν να παρουσιάσουν τη Λάρνακα όπως την βλέπουν, την αισθάνονται και την βιώνουν τόσο οι ίδιοι ως δημιουργοί όσο και οι τουρίστες που την επισκέπτονται. Γι’ αυτό και το βίντεο έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση μεταφέροντας στην οθόνη το διαχρονικό δέσιμο του τουρίστα της Λάρνακας με τον προορισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι το slogan “They Always Come Back” συνοδεύεται πάντα από το κυρίως σύμβολο που είναι τα φλαμίνγκο και τα οποία πάντα επιστρέφουν στη Λάρνακα, όπως και ο ταξιδιώτης. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται και το γεγονός ότι η Λάρνακα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επαναλαμβανόμενων τουριστών από όλες τις παραλιακές πόλεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%.

3.Σημαντική τηλεοπτική προβολή της Λάρνακας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προβολή μεγάλων διαστάσεων είχε πρόσφατα η Λάρνακα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου μέσω της συνεργασίας του καναλιού ITV, της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του γνωστού καλλιτέχνη Peter Andre, παρουσιάστηκαν στο δημοφιλές πρόγραμμα “Goodmorning Britain” πέντε επεισόδια με πλάνα αποκλειστικά από τη Λάρνακα. Τα υπό αναφορά επεισόδια των 4,5 λεπτών έκαστο, παρουσιάζουν τονAndre με την οικογένειά του στις διακοπές τους στη Λάρνακα, όπου ο celebrity επιδίδεται και σε διάφορες δραστηριότητες όπως κυπριακή μαγειρική και θαλάσσια αθλήματα, ενώ αναφέρεται ταυτόχρονα με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον προορισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία του καναλιού ITV, η τηλεθέαση της υπό αναφορά εκπομπής για το κάθε επεισόδιο ξεχωριστά κυμάνθηκε μεταξύ 1,3-1,5 εκατομμύρια σε ζωντανή μετάδοση, λαμβάνοντας το 23% του μέσου όρου τηλεθέασης, με επιπρόσθετη ασφαλώς προβολή των επεισοδίων και διαδικτυακά.

 

4.Τουριστικές Αφίξεις Λάρνακας

Το 2017 αποτέλεσε για τη Λάρνακα χρονιά ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού. Συγκεκριμένα, η επαρχία μας προσέλκυσε 438.252 ξένους επισκέπτες, ποσοστό που ανέρχεται στο 12% των παγκύπριων τουριστικών αφίξεων. Για πρώτη φορά η επαρχία Λάρνακας ανήλθε στην τρίτη θέση σε αριθμό τουριστικών αφίξεων μετά την Πάφο και την Ελ. Αμμόχωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουριστικές αφίξεις της Περιφέρειας Λάρνακας για το 2013 ήταν 223.702 και το μερίδιό της 9,3%. Συνεπώς, σε μια μόνο τετραετία η Λάρνακα κατάφερε να διπλασιάσει τις αφίξεις της και ν’ αυξήσει και το μερίδιό της.

Παρόλο που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί τα στατιστικά στοιχεία για το 2018 σε επαρχιακό επίπεδο, εντούτοις υπολογίζεται ότι η χρονιά για τη Λάρνακα θα κλείσει με μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

5.Νέες μονάδες Λάρνακας

H αυξημένη προσελκυστικότητα της Λάρνακας στον τομέα του τουρισμού διαφαίνεται και μέσα από τις αιτήσεις για νέες μονάδες. Συγκεκριμένα, πέραν των ξενοδοχείων Radisson Blu και LeBay που έχουν λειτουργήσει φέτος καθώς και του Frangiorgio που έχει αναβαθμιστεί πλήρως και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο διπλασιάζοντας τις κλίνες του, υπάρχουν τουλάχιστον 10 νέες αιτήσεις για ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία υπολογίζεται να λειτουργήσουν τα επόμενα τρία χρόνια.

 

 

Εντός του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία Samirana Boutique Hotel στην πλατεία Ερμού, το Q Boutique Hotelστην περιοχή Αγίου Λαζάρου, το Solaar Hotel στη Βορόκληνη, ενώ το πρώην Princess θα ανακαινιστεί πλήρως προσθέτοντας νέα δωμάτια και θα μετατραπεί σε Radisson Beach Resort.

 

6.Νέος Τεχνητός Ύφαλος Λάρνακας

Το Τμήμα Αλείας και Θαλασσίων Ερευνών έχει προκηρύξει την προσφορά για τον καθαρισμό, προετοιμασία και πόντιση των σκαφών «Ελπίδα» που έχει αγοραστεί από την ΕΤΑΠ Λάρνακας με χορηγίες, και του σκάφους «LEF1» το οποίο δώρισε η εταιρείαPetrolina (Holdings) Ltd. Τα δύο σκάφη θα απαρτίζουν τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης.

To σκάφος «Ελπίδα» μήκους 63 μέτρων θα ποντιστεί σε βάθος περίπου 30 μέτρων και το «LEF1» μήκους 15 μέτρων, σε βάθος 13-15 μέτρων. Η πόντιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Μαΐου 2019.

Το έργο αυτό θα επιφέρει πολύπλευρα οφέλη στον τουρισμό και την τοπική οικονομία, ενώ θα συμβάλει διαχρονικά και στον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής. Με την υλοποίησή του, λόγω και της ύπαρξης του φημισμένου ναυαγίου «Ζηνοβία», η Λάρνακα θα καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης.Κύριες Ειδήσεις


Translate »