Breaking News

“Cyprus Breakfast and Brunch Week”


Η νέα στρατηγική για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα δώσει έμφαση στις ειδικές μορφές του τουρισμού. Μια από αυτές τις μορφές τουρισμού είναι ο γαστρονομικός. Η κυπριακή κουζίνα έχει πλούσια παράδοση, φημίζεται για τους πλούσιους μεζέδες και για τα ξεχωριστά της προϊόντα όπως το χαλούμι. 

 

 

Έχοντας ως κοινό στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου διοργανώνουν από τις 6 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019 εβδομάδα Κυπριακού Προγεύματος και Κυπριακού Brunch (“Cyprus Breakfast and Brunch Week”).

Στόχος της δράσης «Cyprus Breakfast and Brunch Week» είναι η ανάδειξη και η προώθηση των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων. Όπως τονίζει το Υφυπουργείο, με αυτό τον τρόπο προβάλλεται η κυπριακή γαστρονομία, η οποία αποτελεί σημαντικό εμπλουτιστικό στοιχείο του τουριστικού μας προϊόντος και της εμπειρίας που αποκομίζει ο επισκέπτης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι θα συμμετάσχουν στην εβδομάδα προώθησης κυπριακού προγεύματος και brunch 118 ξενοδοχεία και εστιατόρια: 7 στη Λευκωσία, 37 στη Λεμεσό, 10 στη Λάρνακα, 29 στην Πάφο και 35 στην ελεύθερη Αμμόχωστο.
Ο αναλυτικός κατάλογος των επιχειρήσεων βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Η έναρξη της εβδομάδας Κυπριακού Προγεύματος και Κυπριακού Brunch θα γίνει από τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 από τις 11.00-13.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και οι απονομές Πιστοποιήσεων για το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας «Taste Cyprus». Το Σύμφωνο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Υφυπουργείου που ξεκίνησε επί ΚΟΤ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του κεφαλαίου «Κυπριακή Γαστρονομία», με επιστέγασμα την απονομή του κοινού σήματος «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS».
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα προσφερθεί κυπριακό πρόγευμα και κυπριακό brunch, προσφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού, το οποίο θα ετοιμαστεί από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Τα σεμινάρια είχαν ως στόχο την προετοιμασία και την εκπαίδευση αρχιμαγείρων και επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο «Cyprus Breakfast & Brunch Week». 


Κύριες Ειδήσεις





Translate »