Breaking News

Burger King vs McDonald’s: Ποιος θα επικρατήσει;


Ανταγωνισμός με όπλα την επέκταση, το delivery και την τεχνολογία

Μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα τα McDonald’s να «έπαιζαν» χωρίς βασικό ανταγωνιστή, στην κατηγορία των ταχυφαγείων burger, ειδικά μετά το κλείσιμο των Goody’s, ωστόσο, η επιστροφή των Burger King στην Κύπρο και η εξάπλωση τους σε όλες τις επαρχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταδεικνύει ότι πλέον ο κλάδος απέκτησε έναν ακόμα αξιόλογο και ανταγωνίσιμο «παίκτη».

Και οι δύο μάρκες προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά, προχωρώντας στοχευμένα, στο άνοιγμα νέων εστιατορίων αλλά και προωθώντας διάφορες υπηρεσίες και projects. Εξάλλου, όπως φαίνεται η ανταπόκριση της αγοράς είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική και για τις δύο εταιρείες. Τη στιγμή που από πλευράς McDonald’s αφήνεται να διαρρεύσει ότι ο αριθμός των πωλήσεων παρουσιάζει σημαντική αυξητική τάση στη ζήτηση των προϊόντων της αλυσίδας, τα Burger King εξυπηρετούν κατά μέσο όρο 25,000 πελάτες εβδομαδιαίως.

 

Μπαίνουν δυναμικά τα Burger King
Μπορεί να μετρούν μόλις τρία χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά, ωστόσο, στη δεύτερη παρουσία τους στο νησί, τα Burger King εξαπλώνονται με γρήγορο ρυθμό. Ήδη, σε παγκύπρια βάση, μετρούν πέντε εστιατόρια, δύο στη Λευκωσία και από ένα σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Την ίδια ώρα, η αλυσίδα σχεδιάζει τον ερχόμενο Ιούνιο, το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος στην καρδιά της Αγίας Νάπας. Μια περιοχή, στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και διεκδικώντας μερίδιο από την «μονοπωλιακή» παρουσία των
McDonald’s σε μια αγορά καθαρά τουριστική.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει στα πλάνα της το άνοιγμα και άλλων εστιατορίων από το 2018 και μετά.

Ενισχύονται και τα McDonald’s
Τα McDonald’s μετρούν 18 εστιατόρια σε όλη την Κύπρο, ωστόσο η ανταπόκριση του κοινού και η αύξηση του ανταγωνισμού επιβάλλουν για την εταιρεία, την περαιτέρω επέκτασή της. Ήδη, όπως δημοσίευσε το InBusinessNews η εταιρεία Family Restaurants Andreou, η οποία κατέχει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος McDonald’s στην Κύπρο, προγραμματίζει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος στην Ανθούπολη.

Πρόκειται για μια στοχευμένη επιχειρηματική κίνηση, καθώς πρόκειται για το πρώτο κατάστημα του είδους που θα ανοίξει στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία υπάγεται σε έναν από τους μεγάλους Δήμους της Λευκωσίας, αυτόν της Λακατάμιας. Απ’ εκεί και πέρα, η εταιρεία ετοιμάζει πλάνα για άνοιγμα ενός καταστήματος κάθε χρόνο, με πρώτες επιλογές τις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα προγραμματίζει επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου, τη μετακίνηση του εστιατορίου της στα Λατσιά σε νέο, μεγαλύτερο κατάστημα επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Λατσιά.

Στον «πόλεμο» και το delivery
Βασικό «όπλο» στην επιχειρηματική φαρέτρα και των δύο αλυσίδων, η υπηρεσία delivery, την οποία στην Κύπρο λάνσαραν πρώτα τα McDonald’s σε επιλεγμένα εστιατόρια τους. Βεβαίως, πρόκειται για μια διαδεδομένη υπηρεσία στα ταχυφαγεία burger του εξωτερικού, η οποία όπως φαίνεται «αγκαλιάστηκε» από τους καταναλωτές. Γι αυτό και στο «παιχνίδι» μπήκαν σταδιακά από τα τέλη του 2016 και τα Burger King. Πλέον και τα πέντε υφιστάμενα καταστήματα της νεοαφιχθείσας αλυσίδας εστιατορίων, εξυπηρετούν τους πελάτες τους με κατ’ οίκον παράδοση.

Drive –Thru και Digital για Burger King 
Το στοίχημα πλέον για τα Burger King, είναι να εδραιωθούν στην κυπριακή αγορά και να εμπεδωθούν στη συνείδηση των καταναλωτών, κυρίως των νεαρότερων ηλικιακά. Εξ’ ού και το επόμενο βήμα της αλυσίδας είναι η επένδυση στο Digital (online ordering, mobile application, self-kiosks). Παράλληλα, νέα προσθήκη θα είναι και η υπηρεσία Drive-Thru στα επόμενα εστιατόρια της εταιρείας. Εκπλήξεις όμως επιφυλάσσουν στο κοινό και τα McDonald’s, τα οποία εν όψει των εορτασμών για την 20ετή παρουσία τους στην κυπριακή αγορά ετοιμάζουν σειρά προσφορών και εκδηλώσεων.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »