Breaking News

Beau Rivage: Συμμαχία πολυεθνικών για το έργο στην Πύλα


Πηγή: brief.com.cy

 

• Ποιοι είναι οι κύριοι παίκτες και ποιο το portofolio τους
• Eπένδυση αμερικανοπολωνικών συμφερόντων με κυπριακή πινελιά

 

Πολυεθνικό «πάντρεμα» εταιρειών επιχειρείται στη Λάρνακα για την ανέγερση του μεγαλεπήβολου έργου στην περιοχή του ξενοδοχείου «Beau Rivage» στην περιοχή της Πύλας.

Η NCH Capital Inc., ένα αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό ταμείο, λειτουργεί ως μεγάλος θεσμικός επενδυτής, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 3 δις δολάρια και έχει παρουσία στις ΗΠΑ, στο Ην. Βασίλειο, τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λετονία, το Καζακστάν, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Τα τελευταία 35 χρόνια συνέστησε 25 επενδυτικά ταμεία (equity funds), υλοποίησε πέραν των 100 επενδύσεων, ελέγχει 28 εκατ. τ.μ. γης προς αξιοποίηση και διαχειρίζεται ακίνητα συνολικής επιφάνειας 450.000 τ.μ.

 

 

Νεοσύστατη εταιρεία
Η Edge Development Group ιδρύθηκε από τη Supernova Development Group, είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που εξειδικεύεται στους τομείς των κατασκευών και της ανάπτυξης στη Λάρνακα, με πρώτο της έργο το Park Avenue. Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο Edge One Residence που αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, το Kamares Heights που θα παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο επίσης του 2022 και το Krasas Hillside στην Αραδίππου που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το έργο στην περιοχή του «Beau Rivage» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Supernova Development Group, ενός οργανισμού που «δανείζει» το brand του σε μια ευρεία γκάμα έργων ανάπτυξης κυρίως στην Πολωνία, Κροατία, Φλώριδα των ΗΠΑ και τώρα στην Κύπρο.

Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική της μητρικής εταιρείας Superkonstelacja Ltd (Cyprus) η οποία είναι επενδυτής σε έργα venture capital σε διάφορους τομείς. Η εταιρεία  γράφτηκε  στον Έφορο Εταιρειών της Κύπρου στις 4 Μαρτίου 2005 και ήδη επένδυσε σε διάφορους τομείς.
Ο Όμιλος άρχισε τη λειτουργία του το 2007, υπό τον κ. Maciej Zientara, επιχειρηματία, διευθυντή επενδύσεων με τραπεζικό επενδυτικό υπόβαθρο και ιδρυτή της Superkonstelacja Ltd.

 

 

20 επενδυτικά έργα
Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος  Supernova Development Group «τρέχει» και διαχειρίζετιαι 20 επενδυτικά έργα στον τομέα των ακινήτων ύψους 200 εκατ. ευρώ. Την τελευταία δεκαετία ολοκλήρωσε πέραν των 30 έργων αξίας  350 εκατ. ευρώ.

Το 2018, ο Supernova Development Group επέκτεινε τις επενδύσεις και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, με στρατηγική κατεύθυνση την Πολωνία και την Κύπρο. Η συνολική αξία των επενδύσεων αυτών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.  Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Κρακοβία (4 έργα), στην πόλη Gdansk (2 έργα) και στη Λάρνακα με χωρητικότητα πέραν των 1000 δωματίων.

 

 

Το Beau Rivage
Η έκταση γης για την οποία συμφωνήθηκε η ανάπτυξή της μεταξύ της NCH Capital Inc και της Edge Development Group, καταλαμβάνει χώρο 33.000 τ.μ. και βρίσκεται κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage. Η NCH Capital Inc απέκτησε το ξενοδοχείο «Βeau Rivage» στην περιοχή της Πύλας, προσδοκά την ανάπτυξή του στο πρότυπο του έργου «Kassiopi» που ανεγείρεται επίσης από τους αμερικανούς επενδυτές στην Κέρκυρα.

Το ξενοδοχείο έκτασης 13.364 τ.μ. ανήκε στην ΠΕΟ και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη New Marathon. Όταν η εταιρεία κατέρρευσε, το ξενοδοχείο παρέμεινε σε αδράνεια.

Η NCH Capital προσδοκεί να μετατραπεί σε κορυφαίο «παίχτη» στην τουριστική αγορά των Δυτικών Βαλκανίων δημιουργώντας υπερπολυτελή θέρετρα σε αναδυόμενες περιοχές όπως είναι η Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Λετονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία.

Tags


Κύριες Ειδήσεις





Translate »