Breaking News

ATLA: Υπό αναδιοργάνωση η Tus Air


Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε η Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών (ATLA) στην αεροπορική εταιρεία Tus Air, προκειμένου να υποβάλει συγκεκριμένους ελεγμένους λογαριασμούς της.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, και η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, γεγονός το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με την καθήλωση δύο εκ των αεροσκαφών της αλλά και με την μείωση στο πτητικό της πρόγραμμα, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να πραγματοποιεί πτήσεις μόνο από και προς το Τελ Αβίβ.

Η περίπτωση της Tus Air βρέθηκε επίσης ενώπιον της σημερινής συνεδρίας της ATLA,  και όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικεφαλής της  Αρχής Αλέκος Μιχαηλίδης, δόθηκε παράταση στην εταιρεία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τα προβλήματα της Tus Air είναι διαφορετικά από της Cobalt, ενώ διεμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα η εταιρεία να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.  «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, απλά ήταν κάποια αιτήματα της για αναστολή συντήρησης κάποιων εκ των αεροσκαφών της που είχαν θορυβήσει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας,  αλλά σήμερα με τις εξηγήσεις που μας δόθηκαν αντιλαμβανόμαστε ότι  η Tus Air βρίσκεται σε στάδιο αναδιοργάνωσης», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Διευκρίνισε ότι η αναδιοργάνωση της εταιρείας αφορά τη στρατηγική της και ενδεχομένως και τον στόλο των αεροσκαφών της, οπότε, πρόσθεσε, βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. «Η εταιρεία έχει μειώσει αρκετά τα πτητικό της πρόγραμμα, κάνει συντήρηση των αεροσκαφών της και ετοιμάζεται για τη νέα της στρατηγική», πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών.

Ερωτηθείς για τα καθηλωμένα αεροσκάφη, αρκέστηκε να πει ότι αυτό έγινε για σκοπούς συντήρησης τους και ότι θα επανέλθουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Tus Air ήταν η πρώτη κυπριακή αεροπορική εταιρεία που άνοιξε μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Ξεκίνησε τις πτήσεις της τον Φεβρουάριο του 2016 με στόχο να διεξάγει δρομολόγια σε μικρές αποστάσεις, από τα κυπριακά αεροδρόμια. Ο στόλος της αποτελείται από έξι αεροσκάφη τύπου Fokker.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »