Breaking News

Larnaca Tower: Ξανά σε διαβούλευση ο πύργος στις Φοινικούδες-Τι θα περιλαμβάνει


Πηγή: inbusiness.com.cy

Σε επανασχεδιασμό του πολυώροφου έργου, το οποίο προγραμμάτιζε εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία στην περιοχή των Φοινικούδων, προχωρά η Lanomex Development Ltd.

Η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργία της ενοποιημένης ανάπτυξης σύνθετων χρήσεων «Larnaca Tower», η οποία θα αποτελείται από 28 ορόφους, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το εμβαδόν κάλυψης του έργου θα ανέρχεται σε 3,150 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν δόμησης θα ανέρχεται σε 19,658 τ.μ. και το συνολικό ύψος στα 109 μέτρα.

larnacatowerNEW2

Το έργο θα έχει, μεταξύ άλλων, οικιστική χρήση, εμπορική χρήση, χώρους εστίασης, γραφεία και χώρους ευεξίας/σπα.

Τονίζεται ότι κύριος του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία Lanomex Development Ltd

Η εν λόγω αίτηση είναι η δεύτερη που υποβάλλεται τα τελευταία χρόνια για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας εντός των συγκεκριμένων τεμαχίων. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση αφορούσε στην ανέγερση πολυώροφου κτηρίου 30 ορόφων και ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Παρόλο που η περιβαλλοντική αρχή είχε αποφασίσει ότι το έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνταν οι σχετικοί όροι, τόσο για τη φάση κατασκευής, όσο και για τη φάση λειτουργίας, εντούτοις η Lanomex προχώρησε στο τέλος του 2020 στη διακοπή των εργασιών.

Η νέα αίτηση υποβάλλεται καθώς ο κύριος του έργου αποφάσισε όπως προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του έργου.

larnacatowernew5

Οικιστική χρήση
Με βάση την περιβαλλοντική μελέτη, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, τα, οποία κατανέμονται στους ορόφους 7 – 28. Με βάση τον σχεδιασμό του προτεινόμενου έργου, προβλέπονται 142 διαμερίσματα με συνολικό εμβαδόν 18,623 τ.μ.

Εμπορική χρήση
Οι εμπορικές χρήσεις της προτεινόμενης ανάπτυξης προβλέπεται να λειτουργήσουν στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα. Το συνολικό εμβαδόν τους θα ανέρχεται σε 993.5 τ.μ.

Χώροι εστίασης
Ο σχεδιασμός του προτεινόμενου έργου προβλέπει τη δημιουργία ενός χώρου εστίασης με συνολικό εμβαδόν 918 τ.μ. Ο χώρος εστίασης θα λειτουργεί σε τρία επίπεδα του κτηρίου που θα περιλαμβάνουν το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τον πρώτο όροφο.

Γραφειακή χρήση
Προβλέπεται επίσης η δημιουργία επαγγελματικών χώρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματικά γραφεία (business) και ανοιχτού τύπου (open plan) με συνολική επιφάνεια 2,582 τ.μ.

Χώροι ευεξίας
Στο προτεινόμενο έργο θα λειτουργούν δύο χώροι ευεξίας με συνολικό εμβαδόν 1,468 τ.μ.

Χώροι στάθμευσης

Με βάση τον σχεδιασμό του προτεινόμενου έργου, προβλέπεται ακόμα η δημιουργία συνολικά 337 χώρων στάθμευσης με συνολική έκταση 12,570 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης θα είναι υπέργειοι και θα κατανέμονται στο ισόγειο και τους πρώτους τέσσερις ορόφους του κτηρίου.

Χώροι πρασίνου
Οι χώροι πρασίνου προβλέπεται να δημιουργηθούν στο ισόγειο επίπεδο της ανάπτυξης. Η συνολική έκταση των χώρων πρασίνου θα ανέρχεται σε περίπου 50 τ.μ.

larnacatowernew4

Κατεδάφιση υφιστάμενων κατασκευών
Σημειώνεται ότι εντός των τεμαχίων ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου υπάρχουν υφιστάμενες κατασκευές, των οποίων η χρήση είναι κατά κύριο λόγο εμπορική.

Όλες οι κατασκευές που υφίστανται σήμερα εντός των τεμαχίων υλοποίησης του έργου θα κατεδαφιστούν, με βάση σχετική άδεια που εξασφάλισε ο κύριος του έργου από τον Δήμο Λάρνακας.

Με βάση την άδεια οικοδομής που έχει ήδη εξασφαλιστεί, ο κύριος του έργου μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει στην εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης, εφαρμόζοντας όλους τους όρους που περιέχονται σε αυτή.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένες από τις οικοδομές που υφίστανται σήμερα στα τεμάχια χρησιμοποιούνται από εμπορικές επιχειρήσεις, ο κύριος του έργου αποφάσισε όπως προχωρήσει στην εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης μετά την εξασφάλιση άδειας οικοδομής για το προτεινόμενο έργο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »