Breaking News

24,000 εργοδότες θα πάρουν πίσω τις εγγυητικές για εργαζόμενους τρίτων χωρών


Aπό την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 θα μπορούν οι εργοδότες να αποτείνονται στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για να συμπληρώσουν τις απαραίτητες αιτήσεις αναφορικά με την επιστροφή των εγγυητικών για εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Λοϊζος Μιχαήλ, εξήγησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής προνοεί ότι ο κάθε εργοδότης που επιθυμεί να εργοδοτήσει υπήκοο τρίτης χώρας, δεν θα υποχρεώνεται να υποβάλει εγγυητική, αλλά θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι σε περίπτωση επαναπατρισμού του υπηκόου τρίτης χώρας, θα καταβάλλει τα έξοδα ο εργοδότης.

 

“Αυτές οι εγγυητικές είναι σήμερα δεσμευμένες σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με την υποβολή και υπογραφή αυτής της δήλωσης στο Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης, θα επιστραφούν πολύ σύντομα στους δικαιούχους.”

Ο κύριος Μιχαήλ εξήγησε ότι η διαδικασία δεν γίνεται στο παρόν στάδιο ηλεκτρονικά και απαιτείται η φυσική παρουσία του δικαιούχου στο αρμόδιο Τμήμα.

“Αφορά πέραν των 24,000 συμπολιτών μας και το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί υπερβαίνει τα 19 εκατομμύρια ευρώ.”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν εγκαταλείψει τις εργασίες τους, ωστόσο οι εγγυητικές παραμένους δεσμευμένες σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

“Ακόμη και εάν αυτοί οι εργαζόμενοι εντοπιστούν από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, η υποχρέωση θα παραμείνει στον εργοδότη να καταβάλει τα έξοδα επαναπατρισμού”

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »