Χατζηζαχαρίας: Να κάνουμε την Κύπρο πρωταγωνιστή τεχνολογικών εξελίξεων


Στόχος να κάνουμε την Κύπρο πρωταγωνιστή των τεχνολογικών εξελίξεων, δήλωσε ο νέος Υφυπουργός Έρευνας

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κύπρο πρωταγωνιστή των τεχνολογικών εξελίξεων δίνοντας ισχύ στην έρευνα και στην καινοτομία, δήλωσε ο νέος Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρία.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου από τον απερχόμενο Υφυπουργό Κυριάκο Κόκκινο, ο κ. Χατζηζαχαρία είπε ότι η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και οι προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο απαιτούν να φέρουμε την Κύπρο σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος όπως είπε του εμπιστεύτηκε ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την τεχνολογική ανάπτυξη του τόπου, πώς θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών του.

Θα καταβάλουμε τα μέγιστα των δυνατοτήτων μας να φέρουμε εις πέρας την αποστολή του Υφυπουργείου αλλά και την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του νέου Προέδρου, είπε.

Σημείωσε ότι η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και οι προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο απαιτούν να φέρουμε την Κύπρο σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο όσον αφορά στην έρευνα την καινοτομία «αλλά και το μεγάλο στοίχημα της μετάβασης την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Είναι η ώρα, πρόσθεσε, να δώσουμε το έναυσμα της νέας ψηφιακής εποχής προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων και της πατρίδας μας.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κύπρο πρωταγωνιστή των τεχνολογικών εξελίξεων δίνοντας ισχύ στην έρευνα και στην καινοτομία», τόνισε.

Σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα νεοσύστατο Υφυπουργείο το οποίο τέθηκε σε λειτουργία κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, είπε ότι «ως εκ τούτου αφήνουμε πίσω τυχόν προβλήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν τα οποία όμως έχω σκοπό να εντοπίσω και να μελετήσω ούτως ώστε να μην επαναληφθούν».

Ανέφερε ότι με τον κ. Κόκκινο προέβησαν ήδη σε μία ενδελεχή συζήτηση επί των θεμάτων του Υφυπουργείου, ενώ ευχαρίστησε επίσης τον Γενικό Διευθυντή Στέλιο Χειμώνα με τον οποίο όπως είπε είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση προσθέτοντας ότι  προσδοκεί σε μία άριστη συνεργασία. Είπε ακόμη ότι προσδοκεί ως Υφυπουργείο να αναπτύξουν μία άριστη συνεργασία και με τα υπόλοιπα Υπουργεία λέγοντας ότι ως τεχνοκράτης έχει μάθει στη σκληρή δουλειά.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Υπουργό του είπε να μην διστάσει να εκφράσει τις απόψεις, εισηγήσεις και τους προβληματισμούς του, λέγοντάς του ότι παραμένει σημαντικός στο δύσκολο έργο που καλείται το Υφυπουργείο να συνεχίσει.

Εξέφρασε τέλος τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα και είπε ότι οι προσευχές μας είναι στους οικείους των θυμάτων.

Ο  κ. Κόκκινος είπε ότι παραδίδει το Υφυπουργείο σε έναν άξιο συνεχιστή, σημειώνοντας ότι  το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας είναι ένα ταξίδι που έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος.

Υπενθύμισε ότι το Υφυπουργείο δημιουργήθηκε πριν ακριβώς τρία χρόνια λέγοντας ότι  ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Απευθυνόμενος στον νέο Υφυπουργό, του είπε ότι του παραδίδει ως παρακαταθήκη ένα σχεδιασμό υλοποίησης συγκεκριμένου πλάνου, αλλά και μια ικανή οικογένεια στο Υφυπουργείο, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την ομάδα με την οποία εργάστηκε.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με την ηγεσία του νέου Υφυπουργού θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα σχέδια που έχουν ξεκινήσει και να κάνουν ακόμα περισσότερα.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Υφυπουργείο για όσο τον χρειάζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »