ΥΠΟΙΚ: Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αβεβαιότητας


«Αν δεν διατηρηθεί η σοβαρότητα εκ μέρους των συντεχνιών, της Κυβέρνησης και των εργοδοτών, θα μπούμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες»

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αβεβαιότητας και η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώπιον των συνέδρων που παρευρέθηκαν στο 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελευθέρων Εργατικών Σωματείων Ημικρατικών Οργανισμών (ΟΗΟ- ΣΕΚ).

Στην ομιλία του στο Συνέδριο ο Υπουργός Οικονομικών έκανε αρχικά μια εκτενή αναφορά στη συνεργασία που είχε τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια με την ΣΕΚ και στα επιτεύγματα που έχουν γίνει σε πολλά ζητήματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την εκλιπούσα Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου και τη μεγάλη της συμβολή στα εργασιακά δρώμενα του τόπου.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρίδης είπε πως ο κοινωνικός διάλογος άρχισε από την πρώτη μέρα της παρούσας διακυβέρνησης υπό δύσκολες συνθήκες καθώς μια δεξιά Κυβέρνηση αντικαθιστούσε μια αριστερή. Είπε πως αυτή ήταν μια ευκαιρία που έψαχναν κάποιοι να «σκοτώσουν τον συνδικαλισμό», αλλά η Κυβέρνηση τους έχει διαψεύσει καθώς σεβάστηκε πλήρως τα εργασιακά θέσμια και τις πρόνοιες του κοινωνικού διαλόγου, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας που αναγκάστηκε να κλείσει πλήρως την οικονομία.

Είπε πως οι συσκέψεις κατά την περίοδο εκείνη με την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών ήταν καθημερινές και ήταν η αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικούς Εταίρους που βοήθησε να εξέλθουν από την κρίση της πανδημίας γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις για να μην κλείσουν αλλά παράλληλα και τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους με ένα κονδύλι πέραν του ενός δις ευρώ.

Είπε πως η πιο φιλολαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας, καθώς παρέλαβε 17% ανεργία και τη μείωσε στο 7%.

«Έχουμε αποδείξει ότι πάντα πορευόμαστε με τον κοινωνικό διάλογο, ότι πάντα σεβόμαστε τα εργασιακά θέσμια και δεν θα παρεκκλίνουμε στο παρά πέντε της θητείας μας από αυτή την προσπάθεια», είπε.

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αβεβαιότητας. Η μόνη βεβαιότητα για το μέλλον είναι η αβεβαιότητα», είπε ο κ. Πετρίδης σημειώνοντας πως για αυτό αν δεν διατηρηθεί η σοβαρότητα και εκ μέρους των συντεχνιών και εκ μέρους της Κυβέρνησης και των εργοδοτών, θα μπούμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Σημείωσε πως είναι τιμή του που τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάστηκε με την ΣΕΚ, η οποία είναι από τις πιο σοβαρές συντεχνίες, που έχει ρεαλισμό και πίστη στην προάσπιση των εργαζομένων. «Χαίρομαι που πολλές φορές με την ΣΕΚ και την ΠΕΟ βρίσκουμε όλες αυτές τις συναινέσεις», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε υψηλό 6 μηνών οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »