ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Με στόχο την πρόληψη


Κύριοι άξονες του νέου προγράμματος «Παιδί, Διατροφή και Υγεία»

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη και γνωστότερη αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο και λειτουργούν σήμερα 12 καταστήματα: 4 σε Λευκωσία (Έγκωμη, Ακρόπολη, Δευτερά, Λατσιά), 3 σε Λάρνακα (Καμάρες, Κεντρικό και Σκαρίνου), 4 σε Λεμεσό (Λινόπετρα, Κάψαλο, Κολόσσι, Μαρίνα Λεμεσού) και 1 στην Πάφο.

Tην είδηση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

H ιστορία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ ξεκινά από το 1997 όταν ο κ. Ανδρέας Παπαέλληνας εξαγόρασε την υπερσύγχρονη και υψηλού επιπέδου Υπεραγορά Χαραλαμπίδη στην Έγκωμη και ίδρυσε τη Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ Εμπορική ΛΤΔ. Το 2002 μετονόμασε την υπεραγορά σε ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Την ίδια χρόνια ιδρύθηκε ακόμα μια Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Ακρόπολη. Ακολούθησε το άνοιγμα Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ στη Λάρνακα και τη Λεμεσό, το 2004 και 2007 αντίστοιχα.

Το 2011 οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ επεκτάθηκαν στη Δευτερά, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία της μια νέα υπερσύγχρονη Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Πάφο, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στα καθημερινά ψώνια των καταναλωτών της Πάφου.

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη της εταιρείας Χ.Α. Παπαέλληνας, καθώς εγκαινιάστηκαν τέσσερις νέες υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε Σκαρίνου, Κολόσσι και Λάρνακα, καθώς και η νέα Υπεραγορά Καψάλου. Ακολούθησε η λειτουργία ενός Convenience Store στη Μαρίνα Λεμεσού το 2014, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 εγκαινιάστηκε και η νέα μοντέρνα Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στα Λατσιά.

 

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Με γνώμονα ότι η  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και απαιτητικούς τομείς δραστηριότητας για την κάθε σύγχρονη επιχείρηση και υποδηλώνει την ισόρροπη αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης της λειτουργίας της, βασιζόμενη στο τρίπτυχο της οικονομικής ανάπτυξης, της βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ έχουν το κεφάλαιο αυτό υψηλά στις προτεραιότητές τους.

Για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί διαχρονική αξία με σταθερές και καθημερινές δράσεις. Η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρέχεται μέσα από ένα στρατηγικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ένα  ολοκληρωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων.

Τα τελευταία χρόνια οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και του Οργανισμού Hope For Children UNCRC Policy Centre, στηρίζοντας με εκδηλώσεις και χορηγίες το πολυσήμαντο έργο που επιτελούν.

Κατά τη διάρκεια του 2016 οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στήριξαν 8 ιδρύματα (Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος Χριστάκη Χασάπη στη Λάρνακα, Οργανισμός Hope For Children UNCRC Policy Centre, Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου στην Πάφο, Παγκύπρια Οργάνωση Φίλων Νεφροπαθών, Αντικαρκινικός Συνδέσμος Κύπρου, Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης)  με το ποσό των €80.000 από τα έσοδα του περιοδικού «Kitchen by Akis Petretzikis», που εκδίδεται και πωλείται αποκλειστικά στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Το θέμα της προστασίας και του σεβασμού των ζώων αποτελεί ένα ζήτημα στο οποίο οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες. Ως εκ τούτου η προστασία και η ευημερία των ζώων αποτελούν μέρος του Προγράμματος της Εταιρικής τους Ευθύνης. Στηρίζουν με κάθε τρόπο τα καταφύγια ζώων σε όλες τις πόλεις είτε με την οικονομική ενίσχυσή τους είτε με την προμήθεια ζωοτροφών. Σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ υπάρχουν κάδοι όπου το κοινό μπορεί να συνεισφέρει, προσφέροντας ζωοτροφές που καταλήγουν στους τετράποδους φίλους μας.

Ανταποκρινόμενες στο σήμα κίνδυνου που εκπέμπει το περιβάλλον, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ έχουν λανσάρει τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες ψωνίσματος σε 4 μοντέρνα σχέδια. Κάθε τσάντα στέλνει το δικό της μήνυμα για τον αγώνα διάσωσης του περιβάλλοντος. Οι τσάντες είναι διαθέσιμες σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ με μόνο €1,39 και με την αγορά τους οι καταναλωτές συμβάλλουν στην προστασία της θαλάσσιας ζωής. Μέρος των εσόδων διατίθενται στην περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA (Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), η οποία ενθαρρύνει και βοηθά ενεργά τις προσπάθειες για την αποτελεσματική πρόληψη όλων των μορφών ρύπανσης της θάλασσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Το παιδί στο επίκεντρο των ενεργειών ΕΚΕ για το 2017

Η προώθηση της σωστής διατροφής και υγιούς τρόπου ζωής στα παιδιά βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κατά τη χρονιά 2017, μέσα από το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά για τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.

Κύριοι άξονες του προγράμματος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, η συνεχής και συστηματική διατροφική εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας και άσκησης, που στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τα παιδιά.

Μέσω του Προγράμματος οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου πλάνου διατροφής για 2.000 παιδιά, ηλικίας 9 μέχρι 12 ετών, από εγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και κλινικοί διαιτολόγοι, θα δέχονται για προσωπικές συνεδρίες στα γραφεία τους όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Βάσει του καθημερινού προγράμματος διατροφής του κάθε παιδιού, αλλά και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα πραγματοποιούνται, ο διαιτολόγος/διατροφολόγος/κλινικός διαιτολόγος θα ετοιμάζει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για κάθε παιδί και θα του δίνει συμβουλές υγιεινής διατροφής. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια δωρεάν συνεδρία για κάθε παιδί και δωρεάν ζύγισμά για ένα μήνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης/ Social Family σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, όπου οι γονείς θα πρέπει να παρουσιάσουν αντίτυπο από το πιστοποιητικό γέννησης ή ταυτότητα του παιδιού. Το Πρόγραμμα ισχύει για τους πρώτους 2.000 μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Διεύθυνση:
Διομήδους 10, 2ος όροφος, Στρόβολος, 2024, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22469469
E-mail: wecare@alphamega.com.cy
Ιστοσελίδα: www.alphamega.com.cy



Κύριες Ειδήσεις





Translate »