Το bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα $4.000


To bitcoin σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω από τα $4.000 εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ταχύτερη επεξεργασία των συναλλαγών θα επιταχύνει την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχτηκε στα 4.125 δολάρια τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, περίπου 15% υψηλότερα σε σχέση με την Παρασκευή 11 Αυγούστου, μετά την εφαρμογή του σχεδίου για την επιτάχυνση της επεξεργασίας των συναλλαγών. Το σχέδιο, με την ονομασία SegWit2x, προκάλεσε τη διχοτόμηση της κοινότητας του bitcoin και την δημιουργία ενός νεοσύστατου ψηφιακού νομίσματος του «bitcoin cash».Εξαιτίας του ανώτατου ορίου στο ποσό των δεδομένων που επεξεργάζεται το blockchain του bitcoin, οι συναλλαγές άρχισαν να επιβραδύνονται καθώς το ψηφιακό νόμισμα γινόταν πιο δημοφιλές. Η κοινότητα του bitcoin διχάστηκε ανάμεσα στην εφαρμογή του σχεδίου SegWit2x και σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για μια μεγαλύτερη αύξηση του μεγέθους των block.

«Μέχρι τώρα πολύ άνθρωποι δεν πίστευαν ότι το bitcoin μπορεί να πάει υψηλότερα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Με αυτό να έχει εφαρμοστεί στο πρωτόκολλο, θεωρητικά ο αριθμός των συναλλαγών που θα μπορούν να επεξεργαστούν σε εύλογη ταχύτητα θα είναι πολύ υψηλότερος, οπότε πολλοί είναι “ταύροι” για το bitcoin» δήλωσε ο Arthur Hayes, ιδρυτής του BitMEX.

Eν τω μεταξύ, το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Coinbase ανακοίνωσε στο μπλογκ του την Πέμπτη ότι άντλησε 100 εκατ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης με συμμετοχή της εταιρείας venture capital ΙVP. H αξία του ανταλλακτηρίου αποτιμάται στο 1 δισ. δολάρια από την Pitchbook.

Τα start-up με αποτίμηση πάνω από 1 δισ. δολάρια ανήκουν στην κατηγορία των «μονόκερων».

Με την νέα επένδυση το Coinbase έχει αντλήσει συνολικά 217 εκατ. δολάρια από τότε που ιδρύθηκε το 2012. Άντλησε πάνω από 75 εκατ. δολάρια πριν από δύο χρόνια και στη συνέχεια εξασφάλισε επιπλέον 10,5 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο του 2016.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »