Breaking News

Το RICS λανσάρει παγκόσμιο διαγωνισμό για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου


Το RICS έχει λανσάρει το διαγωνισμό Cities for our Future, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για την UNESCO και την Ένωση Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας. Ο διαγωνισμός καλεί τους νέους να βρουν νέες ιδέες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων που επηρεάζουν τις πόλεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η ανάπτυξη των πόλεων του πλανήτη είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται στις πόλεις κάθε εβδομάδα, προκαλώντας όλο και μεγαλύτερη πίεση στις αστικές υποδομές και υπηρεσίες. Πολλοί κάτοικοι της πόλης ζουν σε φτωχογειτονιές ή σε κακής ποιότητας κατοικίες, ενώ πολλοί είναι εκτεθειμένοι σε κακής ποιότητας αέρα ή ζουν σε πόλεις με κακές μεταφορικές συνδέσεις. Με ένα βραβείο περίπου € 56.000 για τον παγκόσμιο νικητή, οι συμμετοχές θα πρέπει να παρέχουν πρακτικές, καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις συγκεκριμένες προκλήσεις.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έχουν κληθεί να προτείνουν λύσεις σε ζητήματα που επηρεάζουν 24 παγκόσμιες πόλεις, όπως το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Βουδαπέστη, καθώς και άλλες πόλεις της επιλογής τους. Συγκεκριμένα, καλούνται να εξετάσουν:

  • πώς οι πόλεις μπορούν να μειώσουν το χώρο που απαιτείται για το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι πρασίνου ή προσιτές οικονομικά κατοικίες.
  • τι μπορούν να κάνουν δημοφιλείς τουριστικές πόλεις προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν εξαιρετικά μέρη για να ζήσουν οι κάτοικοί τους.
  • τον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις, υπό ταχεία αναγέννηση, μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι τοπικές κοινότητες μοιράζονται τα οφέλη των μεγάλων δαπανών υποδομής.

Ο Sean Tompkins, CEO του RICS, δήλωσε: «Οι πόλεις του κόσμου αυξάνονται συνεχώς, δημιουργώντας μια σειρά προκλήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να γίνουν ασφαλή, καθαρά και άνετα μέρη για διαβίωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 150 χρόνων του Βασιλικού Ινστιτούτου, οι εκτιμητές έχουν σημαντικό ρόλο στην αστική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και είμαστε υπερήφανοι που διοργανώνουμε αυτόν το διαγωνισμό για να βρούμε καινοτόμες και πρακτικές ιδέες για τη βελτίωση των πόλεων μας».

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, αλλά και για συμμετοχή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.citiesforourfuture.com.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »