Breaking News

Το Κατάρ χορηγεί μόνιμη άδεια παραμονής σε ξένους


To Kατάρ ενέκρινε νόμο για τη χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής σε ορισμένους από τους ξένους που ζουν στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση σε χώρα του Κόλπου, όπου η πρόσβαση των ξένων στις δημόσιες υπηρεσίες και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι περιορισμένα.
Με βάση το νόμο, όσοι λάβουν την άδεια θα αντιμετωπίζονται ως Καταριανοί πολίτες και θα επωφελούνται από υπηρεσίες του γενναιόδωρου συστήματος πρόνοιας της χώρας, μεταξύ των οποίων και τις υπηρεσίες στην υγεία και την εκπαίδευση.

Επιπλέον, θα έχουν προτεραιότητα, μετά τους ντόπιους, για την ανάληψη θέσεων στο δημόσιο και στον στρατό, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν κατοικίες, σύμφωνα με το Qatar National Agency.
Την άδεια μπορούν να λάβουν τα παιδιά Καταριανών γυναικών που έχουν παντρευτεί ξένους, άνθρωποι με ξεχωριστά ταλέντα «που χρειάζεται το κράτος» και άλλοι που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στη χώρα.

Ωστόσο, οι ξένοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και ιθαγένεια.

Η κίνηση έχει αξιοσημείωτη συμβολική σημασία και θα κάνει ορισμένους ξένους στο Κατάρ να νιώθουν ότι έχουν ένα πιο σημαντικό μερίδιο στο μέλλον της χώρας, κάτι που θα τους δώσει κίνητρο να παραμείνουν και να κάνουν επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε η Allison Wood, η οποία εργάζεται στη συμβουλευτική Control Risks στο Ντουμπάι.

Ο νόμος εγκρίθηκε μετά την εντολή του ηγέτη του Κατάρ Tamim bin Hamad Al Thani σε αξιωματούχους της χώρας να επιταχύνουν τα μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από την ενέργεια, μετά το μποϊκοτάζ από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »