Breaking News

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας για τη μη έγκριση Βιοτεχνικών Περιοχών Κιτίου – Περβολιών και Ξυλοτύμπου


Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για τη μη έγκριση Βιοτεχνικών Περιοχών Κιτίου – Περβολιών και Ξυλοτύμπου

Στις 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας είχε συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων ότι στο αίτημα του Κ.Σ. για επέκταση της βιοτεχνικής περιοχής πήραν απαντητική επιστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν εγκρίθηκαν τα νέα έργα για δημιουργία ή επέκταση των βιοτεχνικών περιοχών Κιτίου-Περβολιών και Ξυλοτύμπου για τον προϋπολογισμό 2022-2024.

Έγινε επικοινωνία στη συνέχεια με το Κ.Σ. Κιτίου οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την απαντητική επιστολή απόρριψης του έργου και είπανότι θα αντιδράσουν λόγω των παλλαπλών προβλημάτων που δημιουργούνται.

Σε μια περίοδο όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – η ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας – έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ αντί να προχωρά σε αναπτυξιακά έργα στήριξής τους, περικόπτει ώριμα έργα.

Στις εν λόγω περιοχές υπάρχει μεγάλη ανάγκη τόσο από νέους που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα με τη δική τους επαγγελματική στέγη, όσο και από υφιστάμενες βιοτεχνίες που λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί ότι όπως μας ενημέρωσαν οι κοινότητες έχουν υλοποιήσει τις σχετικές μελέτες και ενέργειες που απαιτούνταν.

Η αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής  του ΑΚΕΛ Λάρνακας αποτελείτο από το βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη, το Συντονιστή Υπαίθρου Ρένο Γεωργίου και εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης του ΑΚΕΛ στη Ξυλοτύμπου  Μέλιο Μιχαήλ.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »