Τον Οκτώβριο ανοίγει η μαρίνα Λάρνακας μετά από 10ετίες


Πηγή: philenews.com

 

Τέλος Οκτωβρίου θα ανοίξει τελικά για το κοινό η μαρίνα Λάρνακας, η οποία για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως κλειστή λέσχη και σε αυτήν είχαν πρόσβαση κυρίως οι ιδιοκτήτες σκαφών. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί ν’ ανοίξει τις πύλες της εντός Σεπτεμβρίου, η ημερομηνία μετακινήθηκε για περίπου ένα μήνα, προκειμένου όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου, να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που προγραμματίστηκαν. 

Στον χώρο θα λειτουργήσει εστιατόριο, καφετέρια και παιδότοπος, ενώ θα τοποθετηθούν ξύλινα κιόσκια προκειμένου να δημιουργηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό, καθώς και μεγάλη οθόνη για προβολή ταινιών τα Σαββατοκυρίακα. Ήδη έχουν γίνει επιδιορθώσεις στον πεζόδρομο και τοποθετήθηκε γρασίδι και φωτισμός, με τους πεζούς να έχουν πρόσβαση από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έρθει σε επαφή ο κόσμος με τη μαρίνα Λάρνακας και να μην νιώθει κάποιος πως πρέπει να έχει σκάφος για να μπορεί να την επισκεφθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο και στόχος μας δεν είναι να βιαζόμαστε, για να γίνονται σωστά κάποια πράγματα», σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Όσα δημιουργηθούν σε αυτό το στάδιο στη μαρίνα, θα είναι προσωρινά και θα παραμείνουν για περίπου τρία χρόνια, όπως εκτιμάται, μέχρι να πλησιάσει η δεύτερη φάση της μεγάλης επένδυσης, όπου θα γίνει ολική αναμόρφωση του χώρου με τη λειτουργία του yacht club.

Η Kition Ocean Holdings Ltd, που ανέλαβε από την 1η Απριλίου τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας, αναμένεται να υλοποιήσει την πιο μεγάλη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με έργα 1,2 δισ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις και θα έχουν διάρκεια δώδεκα έτη. Τα μεγάλα έργα της πρώτης φάσης, όπως είναι ο δρόμος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με το λιμάνι Λάρνακας, αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2023. Μέχρι τότε, ωστόσο, οι επισκέπτες στη Λάρνακα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλήρως αναβαθμισμένη διατηρητέα αποβάθρα.

Τα έργα στην αποβάθρα θα αρχίσουν σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023. Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας, στην είσοδο της αποβάθρας, όπου θα διοργανώνονται εκδηλώσεις. «Οι εργασίες θα γίνονται σταδιακά, για να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι επαγγελματίες. Τα σκάφη θα μετακινούνται αναλόγως πού γίνονται έργα. Εμάς ο στόχος μας είναι, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, η αποβάθρα να αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο αναφοράς για τη Λάρνακα».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »