Τι απαντά ο Υπ.Υγείας γι’άνοιγμα εστίασης και την κριτική που δέχεται


Πηγή: sigmalive.com

Στο κρατικό ραδιόφωνο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου λίγες μέρες πριν από το δεύτερο και κυριότερο θα έλεγε κανείς άνοιγμα της κοινωνίας, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται και παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της δεύτερης αποκλιμάκωσης.

Ο κ.Ιωάννου εισαγωγικά είπε ότι το άνοιγμα γίνεται γιατί πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι όποιες χαλαρώσεις είναι αντικείμενο εισηγήσεων και ακολούθως αξιολογήσεων από ειδική διυπουργική ομάδα. Είπε επίσης ότι αναμένεται μια αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη βδομάδα όταν δηλαδή θα επέλθει η σταδιακή αποκλιμάκωση. Ο περιορισμός των εξάρσεων επανέλαβε θα επιτευχθεί με τα μαζικά τεστ, ένα από τα ισχυρότερα όπλα της Κυβέρνησης. Μόνο σε 4 μέρες πραγματοποιήθηκαν 110 χιλιάδες τεστ σημείωσε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός ερωτήθηκε για το πότε ανοίγει η εστίαση και αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει ακόμη και εντός του μήνα. Ο κ.Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο ενώ παρέπεμψε στα παραδείγματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που είτε κλείνουν εκ νέου είτε βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες εξάρσεις του ιού.

Ο κ.Ιωάννου κληθείς να απαντήσει στην κριτική την οποία δέχεται τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο αναφορικά με τη λήψη μέτρων, τόνισε ότι στην πολιτική είναι αναμενόμενη η κριτική. «Λογικό να υπάρχει κριτική. Οφείλουμε όμως να δούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε ο Υπουργός ενώ παράλληλα είπε ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούν τι εννοούμε όταν λέμε «πανδημία». Τόνισε επίσης ότι έγιναν λάθη τα οποία διορθώθηκαν άμεσα. «Ουδείς αλάνθαστος. Κάναμε λάθη..», ανέφερε ο κ.Ιωάννου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Υπουργός είπε ότι τέλος του μήνα αναμένουμε 70 χιλιάδες εμβόλια από την Astrazeneca. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο αρχικός προγραμματισμός που είχε γίνει τον Οκτώβρη έλεγε για 100 χιλιάδες εμβόλια εντός Δεκεμβρίου τότε γίνεται αντιληπτό ότι αυτός άλλαξε κατά πολύ και αυτό οφείλεται στις διαφοροποιήσεις που έκανε η ίδια η εταιρεία της Astrazeneca, ξεκαθάρισε ο Υπουργός.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »