Της Παλλάς το ”κάγκελο”… Δεν αλλάζει τη Δευτέρα η αντιστροφή της μονοδρόμησης


Δεν γίνεται τελικά τη Δευτέρα η αλλαγή – Έντονη δυσαρέσκεια από καταστηματάρχες οι οποίοι μαζεύουν υπογραφές

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας ενημέρωσε το κοινό ότι από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, θα γινόταν αντιστροφή της μονοδρόμησης της οδού Ζήνωνος Πιερίδη με επιτρεπόμενη πορεία από τη Λόρδου Βύρωνος προς τη Ζήνωνος Κιτιέως και αντιστροφή του μονοδρόμου του τμήματος της οδού Λόρδου Βύρωνος από τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ με επιτρεπόμενη πορεία προς την Ζήνωνος Πιερίδη.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκει αντίθετους αρκετούς καταστηματάρχες καθώς μια τέτοια κίνηση θα επαναφέρει μεγάλη συμφόρηση στην Ζήνωνος αφού, οι οδηγοι δεν θα έχει καμία επιλογή για να παρακάμψουν την οδό και πρέπει αναγκαστικά να πηγαίνουν μέχρι τα φώτα της αστυνομίας, κάτι που δεν είναι καθόλου λειτουργικό για τους οδηγούς και τον κόσμο που κινείται στο κέντρο.

Οι διαμαρτυρόμενοι επικαλούνται επίσης θέματα ασφάλειας καθώς με την επαναφορά του μέτρου και με την επιβάρυνση της τροχαίας κίνησης στη Ζήνωνος η διέλευσης ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος θα είναι πολύ δύσκολη.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει ακυρωθεί η εφαρμογή του μέτρου που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, μέχρι νεοτέρας.

Ως σελίδα παρακολουθώντας το θέμα εδώ και καιρό μας έχει παραξενέψει αυτή τη αλλαγή, κίνηση η οποία προκαλεί και διάφορα ερωτηματικά αφού όταν έγινε η αλλαγή πριν περίπου ένα χρόνο ήταν για αποσυμφόρηση της κίνησης επι της Ζήνωνος. Η λογική λέει ότι τότε η αλλαγή έγινε γιατί δεν ήταν λειτουργική η ρύθμιση όπως ήταν. Επιπλέον θεωρούμε ότι η σημερινή ρύθμιση είναι λειτουργική για όλους (καταστηματάρχες και οδηγούς) και δεν χρειάζεται να γίνει και πάλι αλλαγή.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να λειτουργήσει προς το γενικό όφελος και να λάβει σοβαρά υπόψιν και τους οδηγούς οι οποίοι είναι και οι άμεσοι αποδέκτες της όποιας απόφασης. Δηλαδή με την αλλαγή αυτή, οι οδηγοί που θέλουν πχ να πάνε για ψώνια στην Παλλάς θα πρέπει να πηγαίνουν μέχρι τα φώτα της αστυνομίας και ακολούθως να στρίβουν από τα φώτα του Costa Coffee για να μπορέσει να παρκάρει κοντά στην πλατεία όπως φαίνεται πιο κάτω:

neo-metro

 

Με την υφιστάμενη ρύθμιση η πρόσβαση στην πλατεία γίνεται πιο έυκολα και πιο γρήγορα και με πιο εύκολη πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης δίπλα από το Public, όπως δείχνει το πιο κάτω σχεδιάγραμμα.

metro

Αναμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα έπειτα και από τις αντιδράσεις καταστηματαρχών οι οποίοι με οργανωμένα διαβήματα προος το Δήμο προσπαθούν να αποτρέψουν την εφαρμογή του μέτρου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »