Breaking News

Τελετή παράδοσης του ναυαγοσωστικού πύργου (δωρεά της KITION OCEAN HOLDINGS) στην παραλία Φοινικούδων


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022, η τελετή παράδοσης και τα εγκαίνια του Ναυαγοσωστικού Πύργου στην παραλία των Φοινικούδων.
Σε μια σεμνή τελετή η Kition Ocean Holdings Ltd, παρέδωσε ένα υπερσύγχρονο Ναυαγοσωστικό Πύργο στην πόλη της Λάρνακας. Η κατασκευή του Πύργου χρηματοδοτήθηκε από την Kition Ocean Holdings Ltd. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, ξύλινο πλήρως εξοπλισμένο πύργο με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκη και παρατηρητήριο με υψηλής ποιότητας προδιαγραφές.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Αντιδήμαρχο Λάρνακας, Ιάσωνα Κ. Ιασωνίδη και τον Ιδρυτή της Kition Ocean Holdings Ltd κ. Πάνο Αλεξάνδρου στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Οράν Ανολίκ, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρου Μιχαήλ, Βουλευτών, Επαρχιακών Γραμματέων Κομμάτων, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και Αρχών της πόλης.
May be an image of 6 people and people standing
Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας στο χαιρετισμό του, εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα ανέφερε πως: «… η αναβάθμιση του συστήματος ασφάλειας των οργανωμένων παραλιών αποτελεί στόχο προτεραιότητας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα παραλαμβάνουμε και παραδίδουμε επίσημα στο κοινό και τους επισκέπτες της πόλης μας, ένα καινούργιο ναυαγοσωστικό πύργο πρότυπο, ο οποίος κατασκευάστηκε με την ευγενή χορηγία της Kition Ocean Holdings Ltd. Το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, παρά την Μαρίνα Λάρνακας είναι το σημείο πού με τη συμβολή της Kition Ocean Holdings Ltd, πολύ σύντομα θα οδηγήσει τη Λάρνακα σε μια νέα εποχή και τροχιά ανάπτυξης. Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, που για δεκαετίες παρέμειναν παραμελημένα, θα πάρει σάρκα και οστά. Η Kition Ocean Holdings Ltd και οι Εκπρόσωποι της από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασαν τα όραμα και τις προσδοκίες της πόλης. Ο ναυαγοσωστικός αυτός Πύργος, αποτελεί μέρος της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από την Kition για στήριξη της πόλης της Λάρνακας…»
May be an image of 6 people and people standing
O Ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Ltd Πάνος Αλεξάνδρου μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «…Ως ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Ltd νοιώθω συγκίνηση, ικανοποίηση και περηφάνια σήμερα. Για μένα δεν είναι απλά η παράδοση ενός ναυαγοσωστικού πύργου αλλά ο συμβολισμός που περιβάλει αυτή την τελετή. O ναυαγοσωστικός πύργος που παραδίδει σήμερα η Kition Ocean Holdings Ltd είναι σύμβολο της ισχυρής δέσμευσης μας και της καλής θέλησης μας απέναντι στην πόλη της Λάρνακας. Η Λάρνακα είναι η πόλη που έγινε και πόλη μας. Είναι μια πόλη στην οποία πιστέψαμε και πιστεύουμε. Σε αυτή την ιστορική πόλη θα συνεισφέρουμε τα μέγιστα και μαζί με την υποστήριξη των ανθρώπων της θα την αλλάξουμε προς το καλύτερο για πάντα.
Βρισκόμαστε πια, μόνο μερικά 24ωρα από την 1η Απριλίου του 2022. Την ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings Ltd με την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα μπορούσα να πω πολλά για το τι μεσολάβησε από τη σύλληψη της ιδέας και το στήσιμο του πάζλ του οράματος μέχρι σήμερα. Δεν θα το κάνω. Επιθυμώ να πω μόνο τα ακόλουθα λόγια.
May be an image of 7 people and people standing
Η Λάρνακα ήταν στο περιθώριο, αν όχι σε αυτό ήταν σίγουρα μια πόλη που δεν είχε τους ρυθμούς ανάπτυξης που της αναλογούσαν. Πίστεψα και σήμερα το πιστεύω όσο ποτέ άλλοτε ότι αυτό το έργο που δρομολογήθηκε θα αλλάξει τη ροή της ιστορίας της.
Το μέγεθος του έργου, ο σχεδιασμός του, οι πρόνοιες του αλλά και το πλάνο υλοποίησης του το τοποθετούν στο ανταγωνιστικό πεδίο της διεθνούς κοινότητας. Βέβαια, το γεγονός ότι το ίδιο το έργο είναι αυτόνομο δεν σημαίνει ότι η Λάρνακα δεν πρέπει να το πλαισιώσει με αναβαθμίσεις και προσθήκες. Αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί προϋποθέσεις αλλά και ανάγκες. Οι οικονομίες κλίμακας στην πόλη θα αλλάξουν, ο πληθυσμός θα αυξηθεί, οι ανάγκες θα μεγαλώσουν και θα διαφοροποιηθούν. Τολμώ να πω ότι το όραμα αυτού του έργου πρέπει να πλαισιωθεί από το όραμα της πόλης που πρέπει να το ακολουθήσει και βέβαια να το αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πρόκειται για ένα φωτεινό, εμβληματικό έργο που θα πιστώσει τη Λάρνακα. Αυτό το έργο στρέφει τα φώτα στην πόλη. Όλα συγκλίνουν ότι στην πόλη της Λάρνακας δημιουργείται μομέντουμ επενδυτικού ενδιαφέροντος.
May be an image of 6 people and people standing
Αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Αυτό είναι το νέο διακύβευμα για τη Λάρνακα που επιβάλλεται να βάλει στο κάδρο μια αδιαπραγμάτευτη προσέγγιση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού. Αναμένουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτό το έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και εικονικής εξέλιξης, το πρόσωπο της Λάρνακας θα αλλάξει για πολλούς αιώνες που θα ακολουθήσουν…» κατέληξε ο κ. Αλεξάνδρου.
Μετά τα αποκαλυπτήρια, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πινακίδας η οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στον Πύργου.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »