Breaking News

Τα ψηλά κτίρια σε δημόσιες συζητήσεις στη Λάρνακα


Η ένταξη της Λάρνακας στο χάρτη των πόλεων με πύργους θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης σε δύο εκδηλώσεις αυτές τις μέρες.

 

Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διοργανώνει διάλεξη με τίτλο: «Ψηλά κτίρια, μια σύγχρονη περιβαλλοντική πρόκληση». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Alexander College στις 7:00 μ.μ. με κύριο ομιλητή τον βουλευτή των Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Τα ψηλά κτίρια, όμως, θα βρίσκονται και στο επίκεντρο της συζήτησης στο δεύτερο μέρος της σειράς εκδηλώσεις-συζητήσεων «Λάρνακα 2040», που διοργανώνουν το Larnaca Café Sientifique και το OXygono. Το δεύτερο μέρος της σειράς εκδηλώσεων συζητήσεων «Larnaca 2040» έχει τίτλο «Larnaca 2040, Volume II: Βιώσιμος αστικός σχεδιασμός» και ένα από τα θέματά του είναι η τάση για ανέγερση πύργων στις πόλεις. Φιλοξενούμενοι θα είναι η δρ Λώρα Νικολάου (αρχιτέκτονας, πολεοδόμος, ακαδημαϊκός), ο δρ Βύρωνας Ιωάννου (ακαδημαϊκός) και ο κ. Παύλος Φιλίππου (αρχιτέκτονας, πρώην πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου).

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκος (διευθυντής Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας). Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν θα περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο και το αστικό κέντρο της Λάρνακας ενώ θα συζητηθεί επίσης το θέμα του βιώσιμου αστικού σχεδιασμού, το περιβάλλον και η σχέση της Αλυκής με τη Λάρνακα. Τέλος, θα συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής των πολιτών στον αστικό σχεδιασμό και οι προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η πόλη της Λάρνακας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: Διάλογος



Κύριες Ειδήσεις





Translate »