Breaking News

Τα σχέδια οικονομικής στήριξης τελειώνουν…αλλά η πανδημία παραμένει (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

Η πανδημία παραμένει… τα σχέδια οικονομικής στήριξης τελειώνουν.. και εκατοντάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Αυτή είναι η εικόνα τη δεδομένη στιγμή με το φθινόπωρο να αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς στο κάδρο μπαίνουν και τα εργασιακά. Οι δικλίδες ασφαλείας για παγοποίση των απολύσεων θα σταματήσουν να ισχύουν και η αγωνία των εργαζομένων κορυφώνεται..

Μιχάλης Αντωνίου – Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ
Είναι σχεδόν αδύνατον για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, να κρατήσουν το προσωπικό ολόκληρο και να καταβάλουν το σύνολο των αμοιβών και των υπόλοιπων υποχρεώσεων, για τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο εάν όχι αδύνατον.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ σημείωσε πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη όσο και με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Μιχάλης Αντωνίου – Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ

Οι κοινωνικοί εταίροι είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και ιδιαίτερα με την Υπουργό Εργασίας, Σκέψεις γίνονται, ιδέες κατατίθενται στο τραπέζι, αλλά δεν υπάρχει όμως τίποτε οριστικό.
Να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως άλλοθι για μαζικές απολύσεις, δηλώνει από την πλευρά της η ΣΕΚ.

 

Ανδρέας Ματσας – ΣΕΚ 
Πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι για εκμετάλλευση της κρίσης. Αν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα η κατάσταση μπορεί να είναι διαχειρισημη. Αρκετοι τομεις έχουν ήδη επαναδραστηριοποιηθεί και δεν υπάρχει τεκμηρίωση για παρεμβάσεις στις θέσεις εργασίας και στα ωφελήματα.

Τέλος, ο κυριος Ματσας σημείωσε πως ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει τεκμηρίωση η προειδοποίησή που θα δοθεί στον υπάλληλο για την απόλυση του δεν μπορεί να συντρέχει με την περίοδο κατά την οποία υπήρξε απαγόρευση λόγω την σχεδίων στήριξης της κυβέρνησης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »